Rize Belediyesi'nin Mangal Kömürü için talepler gelmeye başladı

TAKİP ET

Rize Belediyesi'nin çay çöpünden üreteceği mangal kömürlerine talepler gelmeye başladı.

Rize Belediyesi tarafından projelendirilen ve Organize Sanayi bölgesinde yapımı devam eden Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisinin yapılacağı alandan 10 bin kamyona yakın hafriyat çıkartıldı.

Fabrika alanında başkan yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte incelemede bulunan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, beklenenin üzerinde harfiyat çıkmasından dolayı tesisin tamamlanması için hedeflenen sürenin 2 ay kadar gerisinde kaldıklarını belirtti.

BELEDİYE KASASINA ÖNEMLİ BİR GELİR GİRECEK

Şu an itibariyle hazır beton direklerinin montajlarına başlandığını ve bu ay sonuna kadar tesisin ilk imalat kısmının hazırlanacağını, dopalama alanı için de 2 aylık bir çalışma süresinin daha olacağını düşündüklerini belirten Başkan Metin, "Hem istihdama hem de üretim ve ticari anlamda Rize için önemli bir projeyi hayırlısı ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada çay çöpünden mangal kömürü üretimi yaparak ayrıca elektrik enerjisi üreteceğiz. Daha önce başka bir ilde denedik ilk kömürümüzü ürettik numunemizi aldık ve kullandık. Kalorisinin oldukça yüksek olduğunu gördük. Aynı zamanda pek kullanılmayan çay çöpümüzü de kullanılabilir hale getirmiş oluyoruz. Bu projeyle de belediyemizin kasasına önemli bir gelir sağlamış olacağız." dedi.

DOĞU İLLERİNDEN TALEP VAR

Özellikle mangal kültürünün yaygın olduğu doğu illerinden talepler gelmeya başladığını söyleyen Başkan Metin, "Türkiye’de 80 bin ton mangal kömürü ithal ediliyor. Bizim burada üreteceğimiz ise 4 bin ton ve bu anlamda pazarla ilgili hiçbir sıkıntısı olmayacağını görüyoruz. Şimdilik üreteceğimiz mangal kömürünü toptan olarak belirli firmalara vermeyi düşünüyoruz." dedi.