Rize Belediyesi'ne suç duyurusu

TAKİP ET

Rizeli İşletme Sahibi Abdulkadir Poyraz, işletmesini kapatan Rize Belediyesi'nin verilen yargı kararlarını uygulamamasından dolayı, Rize Belediye Başkanlığı ve personellerine karşı suç duyurusunda bulundu.

Rize’de Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki Doktorlar Sitesi’nin 1. katında yer alan Güneş Restorant isimli işletmenin sahibi Abdulkadir Poyraz, mekanının Rize Belediyesi tarafından alınan haksız ve usulsüz kararlar yüzünden kapatıldığını ve 2 farklı mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı olmasına ve Rize Valiliği tarafından belediyeye mahkeme kararlarının uygulanması için yazı gönderilmesine rağmen, Rize Belediyesi’nin bu tüm kararları hiçe saydığını söyledi.

Rize Belediyesi hukuk suçu işliyor

40 yıla yakın bir süreden beri Rize belediyesine ait iş yerinde kiracı olarak alkollü restaurant işletmeciliği yaptığını belirten Poyraz, “Yaşanan ekonomik krizler nedeniyle belediyeye ait kira borçlarımı ödeyemedim. Belediye hakkımızda dava açtı ve mahkeme kararıyla iş yerimi boşalttı. Bu karar sonrası ben de bölge idare mahkemesine dava açtım. İdare mahkemesi bizi haklı buldu ve iş yerimi açma kararı verdi. Mahkeme kararıyla beni yerimden çıkartan belediye alel acele bu işyerini boşaltarak kendisine uygun bir düzenleme yapmaya başladı. Açtığım mahkeme sonucu iş yerimin iade kararı ortada olmasına rağmen iş yerim bana iade edilmedi. Mahkeme kararıyla beni kapıya koyan Belediye maalesef diğer mahkemelerin kararını yok sayıyor ve bana iş yerimi iade etmiyor. Bunun adı açıkça hukuk tanımazlıktır.” dedi.

Rize Valiliği’ni yok saydılar

Yaşananları Rize Valiliğine bir dilekçeyle ilettiğini ve dönemin Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer tarafından 13 Temmuz 2015 tarihinde alınan kararla belediyeye gereğinin yapılmasını istediğini belirten Poyraz, “Yaşananlarla ilgili belgeleri de ortaya koyarak Belediye’nin hukuk tanımadığını açıkça suç işlediğini belirttim. Rize Valiliği 13.07.2015 tarih 5192 sayılı yazısıyla “Rize idare mahkemesinin söz konusu kararının uygulanmasının gereğini” diyerek Belediyenin mahkeme kararını uygulanmasını rica etti. Valiliğin bu yazısını yok sayan Belediye yetkilileri açıkça hukuk tanımaz tavırlarını sürdürüyorlar. Cumhurbaşkanının memleketinde bile hukuk yok sayılıyor. Diğer yandan insan hakları özgürlük ve adalet hukuk nutukları atıyorlar. İş yerimin kapatılmasıyla hem kendi ailem hem de onlarca çalışanım işsiz kalmış durumda.” dedi.

Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Abdulkadir Poyraz, gelinen son noktada bu kez, hem Rize İdare Mahkemesi, hem de Trabzon Bölge İdare Mahkamesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarını ve Rize Valiliği kararını uygulamakta direnen Rize Belediyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığında 10 Ağustos tarihinde suç duyurusunda bulundu.

Poyraz, “Aylardır beni ve ailemi mağdur durumuna getiren, ekonomik anlamda ciddi zararlara uğradığım için artık son olarak suç duyurusunda bulunmaya karar verdim. Hem Rize Belediye Başkanlığı, hem de buna neden tüm personelden şikayetçi oldum. Mahkemelerin verdiği kararları uygulamayarak hukuku hiçe sayan Rize Belediyesi, İdari Yargılama Usul Kanunun 28, 52 ve 257’nci maddelerine göre suç işlemektedir. Bu suçu işleyenlerin de cezasız kalmamasını istiyorum. Defalarca Belediye Başkanı ile görüştüm, Ak Parti İl Başkanı ile görüştüm. Elimdeki belgelerin doğruluğunu hepsi görüyor ama adeta geri adım atmak istemez bir tavırla direniyorlar. Ama adaleti hiçe sayanlar, Allah’ın adaletine elbet bir gün boyun eğecekler” şeklinde konuştu.