Rize Belediyesi Muhtarlarla bir araya geldi

TAKİP ET

Mahalle Muhtarları ile ikinci kez bir araya gelen Rize Belediye başkanı Reşat Kasap muhtarların sorunlarını dinledi.

İlki 2014 Mayıs ayında yapılan Muhtarlar toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, Mustafa Altay, Şakir Molla Yakupoğlu, İsmail Hakkı Soba, Mehmet Yoldaş, Özel Kalem Müdürü İshak Alim, Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş katıldı.

30 Mart yerel seçimleriyle göreve geldikten sonra ikinci kez muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kasap, muhtarların bulundukları mahallelerdeki sorunlar masaya yatırdı.

KASAP, “HEPİMİZİN ORTAK AMACI RİZE’YE HİZMET ETMEKTİR”

Mayıs ayında gerçekleştirilen ilk Muhtarlar toplantısında, Türkiye’nin ivmesini yükselterek kaydettiği hızlı değişime Rize’nin ayak uydurtulması gerektiğini yineleyen Başkan Kasap “Bu ivmenin yakalanabilmesi için 6 aydır siz mahalle muhtarlarımızla sorunların çözümü konusunda görüş alışverişi içerisinde, hep birlikte çalışarak güzel adımlar attık. Elbette yapamadığımız çalışmalarda halen mevcuttur” dedi.

Kasap sözlerine “Mahallelerde yapabildiğimiz kadarı ile Temizlik ve yol onarım çalışmaları, zaman zaman su şebekesinden kaynaklanan arızalar, Rize nin temelde hiçbir su sıkıntısı olmamasına rağmen eski şebeke sisteminden kaynaklanan arızalar dolayısıyla su kesintileri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun sebebi ise belli yerlerde Vanaların olmaması, bir yerde oluşan arıza nedeni ile 6-7 mahallenin su kesintisi yaşamasına sebep olmasından kaynaklanıyor. Bu sistem de 2016 yılında Avrupa birliği projesi çerçevesinde Rize,su şebekesinin yaklaşık yüzde doksanı yenilenecektir. Bunun yanında tüm Şehrin Kanalizasyon problemini de su şebekesi yenileme çalışmaları içerisinde çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz” şeklinde devam etti.

KARAL SİZLERLE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM…

Toplantıyı dikkatle takip eden Karal, Muhtarlarla kendisini buluşturan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür etti. Milletvekili Hasan Karal, “Biz bu toplantıları çok önemsiyoruz. Mahalle muhtarlarının meseleleri ile doğrudan ilgilenen merci Belediyelerdir. Bizde sizlerin vekaletini üzerinde taşıyan kardeşleriniz olarak, şehrimizin mahalleleri ile alakalı konular görüşülürken sizlerle olmamızı sağlayan Başkan’ımızın davetinden büyük bir mutluluk duydum diye konuştu. Karal, İyideremizden Fındıklıya kadar köy, köy mahalle,mahalle ve beldelerimize kadar elimizden geldiğince sorunları takip etmeye ve Ankara’nın imkanlarını mümkün olduğu kadar Rizemize taşımaya gayret gösteriyoruz”dedi.