Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 52'si tamamlandı

TAKİP ET

Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen 2'nci havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı inşaatında dolgu çalışmalarının yüzde 52'si tamamlandı.

Havalimanı inşaatında bir açıklama yapan Rize Valisi Kemal Çeber, "3 kilometre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pistin yer alacağı Rize-Artvin Havalimanı inşaatında yüzde 52 seviyelerinde ilerleme kaydedildi." dedi.

Havalimanı inşaatında 300 civarında iş makinası ve 660 işçinin 24 saat aralıksız çalıştığını ve 2 adet taş ocağından dolgu için malzeme taşındığını belirten Vali Çeber, "Dolgu alanında sadece taş, toprak, kaya gibi dolgu malzemesi kullanılmamakla beraber günlük 30 adet üretilebilinen, toplam ağırlığı 45 ton olan beton bloklarının da içerisine yer aldığı malzemeler ile günde 120 bin ton dolgu işlemi yapılıyor. Dolgu işlemi sadece iş makineleriyle bu iş için özel dizayn edilmiş gemilerle gerçekleştiriliyor. 7 bin 300 metre mendirek ile önce akıntı en aza indirilerek dolgu işlemi yapılıyor." dedi.

İşin yüzde 90'lık kısmını kapsayan 2 milyon 600 bin metrekare toplam dolgu alanında 85 milyon 500 bin ton dolgu yapılmasının planlandığını belirten Vali Çeber, "Havaalanı inşaatımızın üst yapı ihalesi de tamamlandı ve inşaatın bitimiyle de 500 kişinin istihdam edileceğini düşünüyoruz. 2017 yılının Şubat ayında başlayan dolgu çalışmaları, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hızlandırıldı ve 29 Ekim 2020 tarihinde belirlenen açılışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Daha önce 60 tonlarda olan dolgu dökümü şu an 120 tonlara çıkmış durumda." dedi.