Rize, artan vaka sayıları ile alarm veriyor!

TAKİP ET

Yapılan habere göre Rize, son günlerde koronavirüs vaka sayısı artışı nedeniyle alarm veren 9 il arasında gösteriliyor.

Haber7 sitesinin haberine göre, son zamanlarda ülke genelinde yaşanan rehavet nedeniyle 9 ilde vaka sayılarının ciddi şekilde artttığı belirtildi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin büyük şehirlerde vaka sayılarının düşmesini sağladığı ifade edilen haberde aralarında Rize'nin de bulunduğu Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman ve Zonguldak olmak üzere 9 ilde vaka sayılarının alarm vermeye başladığı belirtildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte bu 9 ilde vatandaşların evde izolasyon tedbirini gevşettiği ve sokaklara maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri ihmal ederek çıktıkları ifade edildi.

RİZE'DEKİ SON RAKAMLAR BİLİNMİYOR!

Haber7 tarafından yapılan haberde Rize'de vaka sayılarının artış gösterdiği Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'nin yaptığı basın açıklamasında, alınan tedbirler kapsamında ciddi anlamda düşen vaka sayılarının vatandaşların virüs tamamen yok olmuş gibi rehavete kapılmalarına neden olduğunu ve bu nedenle vakaların yeniden artış gösterdiğini söylediği açıklamasına dayandırdı.

Rize'deki son vaka durumuyla ilgili en son MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan 26 Nisan tarihli raporu paylaşmış ve vaka sayısının 58'e indiği görülmüştü. Rize Valisi Kemal Çeber ise 05 Mayıs tarihinde katıldığı ve Gazeteci Turgay Ayhan'ın sunduğu "Evde Gündem" programında vaka sayısının 25'in altına düştüğünü belirtmişti.

Virüsün ilk ülkemizde yayılmaya başladığı dönemlerde illerin nüfusa göre vaka sayısı sıralamasında ilk 4 il arasında yer alan Rize'nin 05 Mayıs tarihinden sonra toplam net vaka sayısı hakkında açıklama yapılmadı. 

9 İL ARASINDA BATMAN İLK BAŞTA YER ALIYOR

Haber 7'nin haberine göre ise vaka sayılarında ciddi artış gösteren 9 il arasında Batman'ın son hafta içinde 450 vaka ile ilk sırada yer aldığı belirtiliyor. Uşak 441 vaka ile ikinci sırada yer aldı.

Gaziantep'te vaka sayısının 750'ye, Düzce'de 246'ya yükseldiğinin ifade edildiği haberde ayrıca Mardin'de birçok köyde karantina uygulandığı Adıyaman'da maskesiz sokağa çıkmama yasağının geldiği Kars'ta da son 10 gün içinde vaka sayılarında ciddi artış görüldüğü ifade edildi.

İlgili Haberler

Rize'de vaka sayıları artmaya başladı

Rizeli eve sığmamaya başladı