Rize amatörünün merkez sahası için çalışmalar başladı

TAKİP ET

Rize merkezde amatör futbol takımları için yapımı planlanan Merkez Futbol Sahası'nda çalışmalar başladı.

Haber: Turgay AYHAN

Yıllarca Amatör Futbol Kulüplerine hizmet veren Ekrem Orhon Stadının yaklaşık 6 yıl önce yerine Gençlik Merkezi yapılması amacıyla yıkılmasıyla sahasız kalan Rize’deki amatör futbol kulüplerinin merakla beklediği yeni saha için çalışmalar başladı.

6 yıl içinde birçok kez engellemeyle çalışılan ve yer problemleri nedeniyle mahkemeye de taşınan Merkez Futbol Sahası için son olarak Rize Limanı yanındaki dolgu alanı belirlenmiş ve geçtiğimiz temmuz ayı içinde yapılması planlanan ihale ertelenerek 30 Ekim tarihinde gerçekleştirilmişti.

Trans-Of Ulusal Nakliyat İnşaat San. ve Ticaret Ltd. Şirketinin 9 Milyon 34 bin TL bedelle kazandığı ihalenin ardından saha yapımı için inşaat çalışmaları başladı. Hızlı bir şekilde yapılarak Temmuz-Ağustos aylarına kadar bitirilmesi planlanan yeni sahanın önümüzdeki Amatör Futbol Ligi sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

İçerisinde bir tanesi 68x105 metre boyutunda nizami futbol sahası ve bir tanesi 50x80 metre boyutunda antrenman sahası olmak üzere aydınlatmalı 2 futbol sahası bulunan tesiste tüm kulüpler için soyunma odaları olacağı gibi, müsabaka takımları için soyunma odaları, hakem odaları ve ayrıca su sporları için kayıkhane bulunacak.