Rize 9. Veteranlar ve Masterlar Turnuvası başladı

TAKİP ET

Bu yıl 9.'su düzenlenen Ayder Su Rize Geleneksel Veteranlar & Masterler Futbol Turnuvası, oynanan 1. Hafta mücadeleleri ile başladı.

Derepazarı İlçe Stadında TÜFAD Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu ve turnuvanın sponsoru olan Ayder Su Sahibi Cemal Cahit Akbeniz’in katılımıyla açılış töreni yapılan turnuvada, tüm takımlara Ayder Su tarafından yaptırılan formalar dağıtılarak ilk maçın başlama vuruşu gerçekleştirildi.

Bu yıl turnuvaya Ardeşen Masterler,  Apikoğlu Çiftlik Veteranlar, Ayder Su, Çaykur Masterler, Çemberci İnşaat,  Derapazarı Veteranlar, Güneysu Veteranlar, Pazar Master, Sanay , Tümso Karması olmak üzere 10 takımın katılıyor.

İlk gün maçlarında geçen yılın finalistleri Apioğlu Çiftlik Veteranlar ile Ardeşen Masterler karşılaştı. Apikoğlu Çiftlik Veteranlar geçen yıl yenildiği rakibini bu yıl 2-1 yenerek geçen yılın rövanşını da almış oldu. Günün ikinci maçında bu yıl turnuvaya yeni katılan Tümso Karması, tecrübeli rakibi Derepazarı Veteranlar takımına 2-1 yenildi. İkinci gün maçlarında ise Çemberci İnşaat rakibi Pazar Masterler takımını 2-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Günün son karşılaşmasında Türk futbolunun efsane golcüsü Şenol Birol’un da oğlunu izlemeye geldiği müsabakada Sanayi takımı Güneysu Veteranlar takımını 3-1 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı. Ayder Su ve Çaykur Masterler takımı ilk haftayı bay geçti.

Abdullah Kalafatoğlu, Tahir Karafazlı ve Hakan Turanlı’dan oluşan organizasyon kurulu tarafından yapılan açıklamada her yıl büyüyerek gelişen bu organizasyonun hedefleri arasında dernekleşerek bu tip çalışmaların federatif seviyelere taşınmasında basamak oluşturmak olduğu açıklandı. Turnuvanın amacının ise eski futbolcu, antrenör, yönetici veya seyirci olarak futbolun içinde yer almış futbol paydaşlarını bir araya getirip kaynaştırmak; onların eski günleri yad ederek keyifli zaman geçirmelerini sağlamak olduğu belirtildi.

İlk gün sonunda oluşan puan durumu şu şekilde gerçekleşti.

A GRUBU

Takım

O

G

B

M

A

Y

AV

P

ÇEMBERCİ

1

1

0

0

2

0

2

3

DEREPAZARI

1

1

0

0

2

1

1

3

TÜMSO KARMASI

1

0

0

1

1

2

-1

0

PAZAR MASTERLER

1

0

0

1

0

2

-2

0

AYDER SU

0

0

0

0

0

0

0

0

B GRUBU

Takım

O

G

B

M

A

Y

AV

P

SANAYİ

1

1

0

0

3

1

2

3

APİKOĞLU ÇİFTLİK VETERANLAR

1

1

0

0

2

1

1

3

ARDEŞEN MASTERLER

1

0

0

1

1

2

-1

0

GÜNEYSU VETERANLAR

1

0

0

1

1

3

-2

0

ÇAYKUR MASTERLER

0

0

0

0

0

0

0

0