RİSİAD üyeleri Arsin OSB'yi ziyaret etti

TAKİP ET

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) üyeleri, Trabzon'daki Arsin OSB'yi ziyaret etti.

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Seyfullah Pakkan, Fatih Erten, Ali Başaran, üyeler Harun Cesur, Muhammet Köstereli, Ali Avcı, Gökhan Suiçmez, Mehmet Mutlu ve Kerim Kazanbaş Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) yönetimi ile Arsin OSB’yi ziyaret etti.

RİSİAD Üyeleri, Rize Kalkandere ilçesinde 550.000 m2 alan üzerinde kurulacak olan Rize Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında örnek teşkil etmesi açısından yerinde bilgi almak, incelemek ve tespitler yapmak üzere Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Başkan Külünkoğlu ve beraberindekiler Arsin Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakkı Yazıcı’dan OSB hakkında bilgi aldı.  Müdür Hakkı Yazıcı Arsin OSB’nin bazı konularda artık ihtiyaca cevap vermekte zorlandığını söylerken, Rize’ye yapılmakta olan OSB’nin en az 50 yıllık planlanması gerektiğini söyledi. Müdür Yazıcı “Arsin OSB 1985 yılında kurulmuştur. OSB’lerin altyapısı çok iyi planlanmalı. Özellikle enerji hatları yer altında olmalı. Ve enerji kapasitesi özellikle uzun vadeli planlanmalı. En az 50 yıllık hizmet verecek şekilde planlanmalı. Şuanda firmalarda 4 bin kişi çalışmakta ve bunların bin kişisi bayandır” dedi.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünoğlu, Rize’de yapılmakta olan OSB için fikir vermesi açısından Arsin OSB müdürü ve yönetimini ziyaret ederek bazı bilgiler aldıklarını söyledi. Külünkoğlu “Arsin OSB ziyaretimiz çok faydalı oldu. Bizler de aldığımı bilgileri yetkilerle paylaşarak yapılacak OSB’nin en uygun şekilde yapılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Zaten uzun uğraşlar sonucu yapılacak olan OSB’nin en kullanışlı şekilde yapılması gerekmektedir. Bir daha enerji, su, iletişim ve benzeri altyapı hizmetleri ile uğraşılmaması gerekir. Örneğin enerji hatlarının yeraltından olmasının çok önemli olduğu belirtildi. Onun için bu tür şeylere dikkat ederek en rantabl şekilde yapılması gerekir” dedi.

Ayrıca Başkan Mustafa Külünkoğlu kendilerine eşlik eden ve Trabzon’da ağırlayan KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ve yönetimine teşekkür etti. Külünkoğlu, bu tür dernek ziyaretlerinin, ortak bilgi alış verişlerine katkı sağladığını, TUSKON çatısı altında faaliyet gösteren firmaların iş birliği kurmasına ve deneyimlerini paylaşmasına önemli katkı sunduğunu belirtti. Külünkoğlu Karşılıklı destek ve birlikteliklerle bölgesel ve ulusal alanda nelerin yapılabileceğini buralarda maksimum verim sağlama noktasında nasıl bir yol izleneceği hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek en yakın zamanda KARGİD üyesi işadamlarını da kendi derneklerinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi.

KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş yaptığı açıklamada RİSİAD Başkanı ve üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretin iki il arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine zemin hazırlayacağını ayrıca yapılan ziyaretin hem KARGİD hem de RİSİAD adına yeni kazanımlar doğuracağını ifade etti.

Altıntaş, dernekler arası iş birliği ve güç birliğinin toplumsal bütünleşmeyi de hızlandırdığını belirterek yeni yatırım kaynakları bulmak ve iş hacmini artırmak için farklı bölgelerden daha çok iş adamıyla tanışmak ve deneyimlerini paylaşmak adına bu tür toplantıların önemli olduğunu vurguladı.

RİSİAD üyeleri, Arsin OSB’de faaliyet gösteren KARGİD üye firmalarından Gündoğdu Mobilya, Hilal Kuruyemiş, Uzay Plastik ve Trabzon Silah Sanayi AŞ’yi de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.