Ribelsan işçilerine yarım maaş ödenmesi tepkisi

TAKİP ET

Belediye iş Sendikası Rize temsilcisi Yaşar Kaspar, Rize Belediyesi bünyesindeki Ribelsan Ltd. Şti'de çalışan işçilerin maaşlarını alamaması üzerine bir açıklama yaptı.

Rize Belediyesi bünyesindeki Ribelsan Ltd.şti.’nde çalışan 700 civarındaki işçiye bu ay yarım maaş ödendiğini belirten Kaspar, "Belediye yöneticilerinin ve sendika yöneticilerinin keyfi yerinde, belediye yönetiminin ödemek için, Hizmet-İş Sendikasınında işçilerin hakkını alması için hiçbir gayretleri bulunmamakta olup, işçiler kaderlerine terk edilmişlerdir." dedi.

Çalışan işçilerin birçok sorununun olduğunu ve belediye yöneticilerinin kötü yönetiminin faturasının işçilere mal edilemeyeceğini ifade eden Kaspar, "Ribelsan işçileri şu anda Belediye yöneticileri, malum sendikaları ve şehrin siyasileri tarafından kaderine terk edilmiş, sahipsiz bırakılmışlardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki düşüncesi ortadayken, yapılan bu uygulamayla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşüncelerine karşı duruş bir sergilendiğini söyleyen Kaspar açıklamasını şöyle tamamladı: "Kendi keyfi harcamalarınızdan, gösteriş merakınızdan, şatafatınızdan kısın insanların maaşlarını bir an önce ödeyin. İşçilerin hakkını araması gereken, boş laf ve yalandan başka birşey üretemeyen Yetkili olduğunu iddaa eden hizmet iş sendikası ve yöneticileri olan zatlar da ortalıktan kaybolmuşlar, işçiyi yalnız bırakmışlardır. Belediye İş Sendikası olarak her zaman üyemiz olsun veya olmasın Rize Belediyesi ve Ribelsan işçilerinin hakkını hukukunu aramaya sonuna kadar devam edecektir."