Rektör Karaman'dan KPSS uyarısı

TAKİP ET

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, haftasonu KPSS sınavına girecek olan adaylar için uyarılarda bulundu.

RTEÜ Rektörü ve ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 22 Kasım 2020 Pazar günü Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de yapılacak olan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (Ortaöğretim) (KPSS) öncesi, sınava girecek adaylara ve adayların ailelerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Ortaöğretim seviyesi için düzenlenecek olan 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Rize’de Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen İlçelerinde yapılacağını belirten Rektör Karaman, Rize merkezde sınava 4 bin 269, Çayeli’nde 653 ve Ardeşen’de de bin 68 aday olmak üzere toplam 5 bin 990 adayın KPSS Ortaöğretim sınavına gireceğini ifade etti.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle adayların sınavda herhangi bir problemle karşılaşmadan; sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirten Prof. Dr. Hüseyin Karaman: “Adaylar sabah 08.30’dan itibaren sınav binalarına alınmaya başlanacak olup saat 10.00’dan sonra hiçbir aday sınav binalarına alınmayacaktır. Kimlik Kartını kaybeden, unutan, kimlik kartı olmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adayların kimlik kartlarını çıkartabilmeleri için Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında Rize merkez ile Çayeli ve Ardeşen İlçe Nüfus müdürlüleri açık olacaktır." dedi.

Karaman, sınava girecek adaylarla birlikte yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçinin ve Sınav Görevlilerinin Pazar günkü sokağa çıkma uygulamasından muaf tutulacağını hatırlattı.