Pürtat Baklava'nın Burma Kadayıfları Kurban Bayramı'na da Lezzet Katacak

TAKİP ET

Pürtat Baklava,  geleneksel tatlarımızdan yeri çok özel olan kadayıfı, enfes ve farklı lezzetlerle bizlere sunarken, bayram sofralarınızda ise adeta bir şölen yaratıyor.

Pek Çok Adıyla Kadayıf…

Pürtat’ın, kendi yöresinden, özenle seçilen malzemeleri ile yapılan kadayıf hamuru, un ve suyun birleşimiyle elde ediliyor. Sıcak sac üzerine özel bir kevgir ile tel şekli verilerek toplanıp arasında ceviz ya da fıstık koyularak, sofralarınızda tercihlerinizi çeşitlendiriyor.

Farklı ve bir o kadar da göze hitap eden çeşitliliği ile kadayıf, pek çok tatlı arasından kendini tercih edilir kılıyor. Seçeneklerle dolu kadayıf, burma kadayıf,  Antep burma Kadayıfı, Halep Burma Kadayıf, Cevizli Kadayıf çeşitleriyle yemelere doyamayacağınız lezzetler.

Enfes Tadıyla Burma Kadayıf…

Tel tel dökülen kadayıf hamurunun içine, bol fıstık dökülerek sarılan Burma Kadayıf Pürtat Baklava’nın özenle hazırladığı, enfes tatlılarından… Ocak üzerinde, alt kısmı yumuşak, üst kısmıysa çıtır çıtır olacak şekilde pişirilip, tam kıvamında şerbeti ile buluşturulunca eşsiz lezzetiyle sunuma hazır hale geliyor.

Bir kilogram içinde altı porsiyon, bir tepsi içindeyse ortalama on sekiz porsiyon Burma Kadayıf çıkıyor. Uygun koşullarda ortalama olarak 10 gün muhafaza edebileceğiniz Burma Kadayıfı bayram sofralarınızda güvenle tercih edebilirsiniz.

Burma Kadayıfın Antep Fıstığıyla buluşması: Antep Burma Kadayıf

Şekline uygun dökülerek, Antep fıstığının lezzeti ve yeşiliyle toplanarak şekli verilen Antep Burma Kadayıf bayram ikramlarımızın vazgeçilmezi… Adını içinde kullanılan Antep fıstığından alan bu enfes tatlı, Burma Kadayıf’ın Antep fıstığı ile bir araya gelişiyle lezzetini katlayarak sizi, bu eşsiz tadı tatmaya davet ediyor.

Kadayıf kendi içinde çeşitlenir de Burma Kadayıf çeşitlenmez mi? Burma Kadayıfın, fıstıkla bezendiği, Antep Burma Kadayıf nasıl lezzetiyle damaklara taht kurduysa, Pürtat Baklava’nın usta ellerinden çıkan farklı bir çeşidi olan cevizli burma kadayıf da en az Antep burma kadayıf kadar denemeye değer bir tat.

Sac üzerine dökülen tel kadayıf, arasına, bolca serpiştirilen cevizle toparlanarak ve yuvarlak bir şekil verilerek pişiriliyor cevizli burma kadayıf. Ve en son, tam kıvamlı şerbetiyle buluşuyor. Cevizli burma kadayıf, hem kadayıfın çıtır çıtır tadı hem özenle temin edilmiş olan cevizinin lezzetiyle birleştiğinde, bugüne dek yediğiniz pek çok burma kadayıf’ı geride bırakıyor.

Bugüne Dek Yediklerinizi Unutun…

Görünümü ve lezzetiyle, bugüne dek yediğiniz tatlıları unutturacak bir tat olan Halep Burma Kadayıf, şekli ve tadıyla bugüne dek yediğiniz tatlıları unutturacak özel bir lezzet... Kare şekli verilerek, içine tüm Antep fıstıklarının yerleştirildiği Halep Burmasını tatmış olmalısınız. Ancak tatmadıysanız kaçırdığınız bir lezzet var demektir. Pürtat Baklava’nın klasik tel kadayıf ile Burma Kadayıf hamurunu harmanlayıp arasını hem çekilmiş toz fıstık hem de tüm Antep fıstığı ile bezediği enfes bir tat…

Mutlaka tatmanız gereken bu enfes lezzetler sadece bir tık uzağınızda…

Türkiye’nin neresinde olursanız olun; isterseniz burma kadayıf isterseniz halep burması ya da antep burma kadayıf olsun dilediğiniz zaman https://www.purtatbaklava.com/kadayiflar  adresinden sipariş verip temin ederek bayram sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.