Protein Tozu Fiyatları

TAKİP ET

Protein tozlarının yüksek besin değerlerine sahip olduğunu, sporcuların protein ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir besin takviyesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat protein tozlarının ne zaman içileceği gibi konularda birçok insanın kafası karışıyor, bu konu hakkında birçok kişi yorumda bulunduğu için net bir bilgi bulmak oldukça zorlaşıyor. Peki protein tozu kullanımın doğrusu ney?
            Öncelikle belirtmek isteriz ki protein tozu fiyatlarıveek besin niteliği taşır. Yani normal öğünlerinize devam etmeli, ek olarak protein tozu kullanmalısınız. Özellikle spor yaptığınız günlerde protein kullanmanız daha doğru bir tercih olacaktır. Protein tozlarının sindirim süreleri birbirlerine göre farklılık gösterir. Bu da protein tozlarının ne zaman kullanılması gerektiği tartışmasını ortaya koyan en büyük nedenlerden birisidir.

                                               Protein Tozu Ne Zaman Kullanılmalıdır?

            Whey protein kullananlar için protein tozunun zamana göre etkileri şu şekilde sıralanabilir;

    Antrenman Sonrası Protein Tozu Kullanmak

Protein tozlarının antrenmandan hemen sonra kullanılmasının sebebi, whey proteinlerin yarım saat ile bir saat arasında emiliminin tamamlanmasıdır. Spordan hemen sonra katabolizma haline geçen vücut yorulur ve onarıma ihtiyaç duyar. Hızlı sindirilmesi özelliği sayesinde antrenman esnasında yorulan kasların kendine gelmesine yardımcı olur.

    Sabah Kalkınca Protein Tozu Kullanmak

Uyku süresi boyunca, yani ortalama olarak 8 saat boyunca, vücudunuza hiçbir besin girmez. Bazı karbonhidrat gruplarını da içermekte olan protein tozu hızlı bir şekilde kana karışarak, vücudunuzun protein dengesini normal haline getirir. Böylelikle vücutta bulunan doku ve kasların beslenmesi devam eder. 

    Antrenman Öncesi Protein Tozu Kullanmak

Antrenmandan hemen önce wheyprotein tozu kullanmak çok yanlış bir harekettir. Yeni yemek yemiş gibi olursunuz ve rahat bir şekilde spor yapamazsınız, spordan önce içmeniz gerekiyorsa 1.5 saat öncesinde içmek daha doğru bir tercih olacaktır. Bu kullanımın amacı, vücudun spor esnasında gereken aminoasit ve besinlere ulaşmasını sağlamaktır. Ama bu ihtiyacı spor öncesinde yüksek karbonhidrat ve protein içerikli bir yemek yiyerek yapmanız daha doğru olacaktır. Ağır bir antrenman yapıyorsanız spordan 1.5 saat önce kullanabilirsiniz fakat yine de sabah kalkınca veya spor sonrası içilen protein tozu kadar etkili olmayacaktır.