Promosyon ücretleri artırıldı

TAKİP ET

Öz Gıda-İş Sendikası, Çaykur'da çalışan kadrolu ve mevsilik işçilerin Yapı Kredi'den aldığı promosyon ücretlerinin artırıldığını duyurdu.

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılı Mart ayında yapılan 5 yıllık promosyon ihalesinin sonucunda en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası ile yapılan sözleşmenin güncellendiği belirtildi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oluşan ekonomik sıkıntılar ve enflasyondan dolayı sözleşmenin yeniden güncellendiğinin ifade edildiği açıklamada, yapılan anlaşma ile 39 ay için, Kadrolu işçiler ve memurlar toplam 30 Bin TL, Mevsimlik işçiler için ise toplam 15 bin TL promosyon ödemesi alacak.

Ödemelerin peşin olarak en kısa sürede hesaplara aktarılacağının belirtildiği açıklamada, "Bizlere bu sürecin her aşamasında verdikleri destekten ötürü Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve Yönetimine teşekkür ediyoruz. Ayrıca süreci birlikte yürüttüğümüz Enerji Bir-Sen Rize Şube Başkanı Abdulkadir Yavaşi ve Yönetimine teşekkür eder, işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz." denildi.