Prof. Dr. Şaban Şimşek Kur'an'a Yolculuk kitabını Rize'de tanıttı

TAKİP ET

RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, Rize'de 'Kur'an'a Yolculuk' kitabının tanıtımını yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Eski Dekanı ve RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Bölümü Eski Başkanı olan Prof. Dr. Şaban Şimşek'in 835 sayfalık yeni kitabı "5N1K Gözüyle Kur'an'a Yolculuk" geçtiğimiz günlerde İstanbul Tıp Yayınlarından yayınlandı.

Rize'de yeni kitabını tanıtmak üzere okurlarıyla buluşan Şimşek, Rize'deki görevlerinden ayrıldıktan sonra İstanbul'da Kur'an'ı anlamak için uzun yıllar araştırma yaptığını belirterek, "Çocukluğumuzda camilere giderdik. Arapça mealler okunurdu ve biz bunu anlamazdık. 6 bin 236 ayet olan Kur'an-ı Kerim'i anlamak için onu öğrenmek gerektiğine inandım ve araştırma yapmaya başladım. 80 yıl imamın arkasında namaz kılan insan, taklidi imanla hiçbir şey öğrenmeden göçüp gidiyor bu hayattan. Bu kitabı yazmamdaki asıl sebep budur. İnsan psikolojisini tanıyan bir kişi olarak bu kitabı Müslümanların anlayacağı şekilde yazdım. Bugün meallerde çok kötü lisan, çok kötü Türkçe kullanılıyor. Bu kitabımızda 800 ayetin açılımını ve manasını gazetecilikte kullanılan 5N1K sorularının cevabını alarak yazdım." dedi.

Uzun yıllar içinde yaptığı araştırmalarda bazı ayet ve surelerin çeşitli kitaplarda amaç dışı ve çeşitli anlamlar taşıyarak yazıldığını gördüğünü ifade eden Şimşek, "Bazı sure ve ayetlerin anlamları Kur'an-ı Kerim'in gerçek anlamını anlatmamaktaydı. Kur'an'da 'Bismillahi Rahmanirrahîm'in bile anlamını öğrenmek önemli, ilk olarak bu sözden başlayarak araştırmaya başladık. Aniye süresi en zor anlaşılan sürelerden biri, çeşitli yazarlar bu konuda yalan yanlış bilgiler ortaya koydu. Ben bunları en iyi anlaşılır şekilde kitabımda yazdım. Uzun araştırmalar ve değerlendirmeler sonucunda Kur'an-ı İyi Anlamak kitabını yazdım ve tüm Müslüman kardeşlerimizin anlayacağı dilde hazırladım.” dedi