Pres Makinesi

TAKİP ET

Pres makinesi almak isteyen kişilerin karşısına birden çok sayıda bulunan makinenin şekilleri çıkar.

Pres makinesi kendisine bağlanan özel kalıplar ile metallere darbe ve basınç uygular. Makine uyguladığı basınç ve darbeler sayesinde metallerin kesilmesi, kıvrılması, çekilmesi veyahut sıvanmasına yardımcı olur. Bu makine ağır ve elektrik motorludur. Bu sözü edilen makinenin iki çeşidi vardır. Bu çeşitler eksantrik pres ve hidrolik pres şeklinde ikiye ayrılır.
Bu başlık altında sözü edilen makinenin bir tane altta bir tane de üstte hareketli iki çenesi vardır. Prese konulan kalıplar iki parçalıdır ve her biri bir çeneye takılacak şekildedir. İşlenmesi istenen kalıp ise makinenin alt kısmında bulunur.


Pres Makinesinde Yapılan İşler

Pres makinesi ile yapılacak işlemler soğuk şekil verme ve sıcak şekil verme şeklindedir. Pres makinesini kullanacak kişilerin bu makinenin işleyişini öğrenmeleri gereklidir. Bu makineyi kullanacak kişiler için makinenin işleyişi hakkında bilgiler toplanıldı. İşte bu bilgiler şu şekildedir;

Kesme, dilimleme işlemleri

Pul veya şekil verme

Damgalama

İncelterek çekme

Açık kalıpta dövme

Ağız büzme

Kenar kıvrımı

Profil bükme

Yüzey düzlemleştirme

Katlama

Delme

Zımbalama

Açık kalıpta dövme

Kapalı kalıpta dövmeYukarıda belirtilen maddeler pres makinesinin işleyişi hakkında bilgiler verir. Bu bilgileri okuyan kişiler daha rahat bir şekilde karar verebilirler. Karar veren kişilere kolaylık sağlanması için https://www.sanayiden.com/pres-sanayi-urunleri linki oluşturuldu. Bu linke erişen kişiler istedikleri pres makinesine daha kolay ulaşırlar.


Pres Makinesi Şekilleri

Pres makinesi almak isteyen kişilerin karşısına birden çok sayıda bulunan makinenin şekilleri çıkar. Kişilerin bu şekiller arasında kendilerine en uygun olanını seçmeleri tavsiye edilir. Yukarıda pres makinesi almak isteyen kişiler için oluşturulmuş link bulunur. Kişiler için oluşturulmuş yukarıdaki link üzerinden istenilen ürün modellerine kişiler erişebilir. Kişilerin karşılarına çıkacak şekiller 2 başlıkta toplanır. Bunlar ise hidrolik ve mekanik olarak ifade edilir. Bu sayılan iki pres şekillerinin bazı özelliklerinin karşılaştırılması sizler için aşağıdaki şekilde oluşturuldu:

Hidrolik pres şeklinde kurs yüksekliği kolay bir şekilde ayarlanıp kontrol altına alınır. Mekanik preste ise kurs yüksekliğinin krank ve eksantrik dönüşler ile sınırlı olduğu bilinir.

Hidrolik pres modelinde hız ayarlanabilir. Diğer şekil olan mekanik preste hız tahrik sistemi ile sınırlı ve sabittir.