PFDK'dan Kartal, Mete ve Kopuz'a ceza yağdı

TAKİP ET

PFDK, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal ve yöneticiler Sinan Mete ile Saffet Kopuz'a 75 gün sahalardan hak mahrumiyeti cezası verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 08 Nisan tarihli 64 sayılı toplantısını gerçekleştirdi.

9 kulüp ve yöneticilerinin cezalandırıldığı kararlarda Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal, Yöneticiler Sinan Mete ve Saffet Kopuz da ceza alan isimler oldular.

PFDK, Yeşil-Mavili Kulübe Fatih Karagümrük deplasmanında oynanan maçın ardından sosyal medya hesabından paylaşılan resmi açıklamalar dolayısıyla 100 bin TL para cezası kesti.

Aynı karşılaşma sonrası Kulüp Başkanı Hasan Kartal'ın kulüp resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı sportmenliğe aykırı gerekçeli açıklamalar nedeniyle 30 bin TL para cezası ve müsabaka hakemlerine hakaret ettiği gerekçesiyle 75 gün hak mahrumiyetinin yanı sıra 35 bin TL para cezası olmak üzere toplam 65 bin TL ceza kesti.

Yöneticiler Sinan Mete ve Saffet Kopuz'a ise maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kuralına uymamalarından dolayı 4 bin 500'er TL para cezasının yanı sıra, müsabaka hakemlerine yönelik hakaretleri nedeniyle 35'er bin TL para cezası ve 75'er gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Böylece Mete ve Kopuz da toplamda 39 bin 500'er TL para cezası ödemek zorunda bırakıldılar.