PERKOTEK Plaka Tanıma Sistemleri

TAKİP ET

Plaka tanıma sistemi, automatic number palte recognition yani ANPR olarak tanımlanmakta olup, kameralardan elde edilen araç görüntülerinin üzerilerinde yer alan plaka bölgesinin ayrıştırılması yöntemi ile plakalar üzerinde yer alan karakterlerin optik karakter yöntemleri ile okunması işlemine verilen isim olmaktadır.

Plaka tanıma sistemleri, sitelerde, okullarda, üniversitelerde, alışveriş merkezlerinde, resmi kurum girişlerinde, otoparklarda ve yaşama alanlarının olduğu pek çok yerde kullanılmaktadır. Plaka tanıma sistemleri sayesinde güvenlik sorunları pratik bir şekilde halledilebilmektedir. Plaka tanıma sistemi toplu yaşama alanlarında kullanılması gereken bir uygulama olmaktadır.

Plaka Tanıma Sistemi Nedir?

Elektronik güvenlik sistemleri olan plaka tanıma sistemi özellikle otopark girişlerinde kullanılmakta olup, araç giriş ve çıkışlarını zamandan tasarruf ederek ve hızlı bir şekilde kontrol edilmesini sağlamaktadır. Plaka tanıma sistemi sitelerde, apartmanlarda, rezidanslarda, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde ve okullar gibi pek çok yerde kullanılmaktadır.
Otopark girişlerinde ve çıkışlarında kameralarla okunarak sisteme kaydedilen plakların eşleşmesi durumunda otomatik olarak araç çıkışlarının olmasına yardımcı olmaktadır. PERKOTEK Plaka tanıma sistemi yani diğer adı ile araç geçiş sistemi güvenliğin sağlanması için kullanılan en iyi yöntemlerden birisidir.

Plaka Tanıma Sistemi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Plaka tanıma sistemlerinin kullanılması pek çok açıdan fayda sağlamakta olup, en başta yaşam alanlarının güvenliklerinin en üst düzeyde korunmasına yardımcı olmaktadır. Buna bağlı olarak plaka tanıma sistemi kullanmanın faydaları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Üst Düzeyde Güvenlik Sağlaması

Kolay Araç Geçişine Yardımcı Olması

Zamandan Tasarruf Edilmesi

Maliyet Kazancı Sağlaması

Üst Düzeyde Güvenlik Sağlaması

Plaka tanıma sistemi kullanmanın en büyük avantajlarından birisi, üst düzeyde güvenlik sağlaması olmaktadır. Plaka tanıma sistemi otomatik olarak sisteme tanımlanmamış olan araçların yaşam alanlarına giriş ve çıkışlarını engellemektedir. Buna bağlı olarak yabancı, şüpheli ya da kaçak araç girişlerini otomatik ve hızlı bir şekilde engellemekte ve güvenliğin korunmasına yardımcı olmaktadır.
Plaka tanıma sistemleri ile araç geçişleri konusunda istenilen düzenlemelerde pratik bir şekilde yapılabilmekte, istenmeyen araç geçişlerini önlemek için kara listeler düzenlenebilmektedir. Aynı zamanda misafir araç geçişleri için özel düzenlemelerde plaka tanıma sistemi sayesinde kolaylıkla yapılabilmektedir.

Kolay Araç Geçişine Yardımcı Olması

Plaka tanıma sistemi kullanılması ile kolay araç geçişleri sağlanmakta olup, sistemde kayıtlı olan araç plakaları anında bu sistemle tanınabilmektedir. Plaka tanıma sistemi ile tüm araç girişleri tek bir ekranla denetlenebilmektedir.

Zamandan Tasarruf Edilmesi

Plaka tanıma sistemi kullanımının bir diğer faydası da plakaların hızlı ve pratik bir şekilde denetlenmesini sağlaması olmaktadır. Bu sayede bu işlemler sırasında olan vakit kayıpları, plaka tanıma sistemi yardımı ile önlenebilmektedir.

Maliyet Kazancı Sağlaması

Plaka tanıma sistemi kullanımı ile ekstradan kullanılan giriş kartları, etiketler ya da benzeri araçların kullanılmasına gerek kalmamakta, bundan dolayı maddi olarak büyük kazançlar elde edilebilmektedir. Aynı zamanda araç plakalarının erken ve çabuk olarak tespit edilmesi ile istenmeyen pek çok soruna karşı erken önlem alınmasına yardımcı olmaktadır.