Pazarspor bu sezon 50 puan topladı

TAKİP ET

Mavi-Beyazlı Pazarspor, 38 haftalık 2. Lig mücadelesinde sezonun son maçı olan Karatal Termal 1922 Konyaspor karşısında 2-0 mağlup olarak ligi 50 puanla tamamladı.

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Pazarspor, ligin son maçında, ilk devre sahasında 2-0 mağlup ettiği Karatal Termal 1922 Konyaspor deplasmanına konuk oldu.

Pazarspor'a son maçında mağlubiyeti getiren goller ilk yarıda kaydedildi. 12'nci dakikada Nuri Emre Aksit'in golü ile 1-0 öne geçen Konya ekibi, 44'üncü dakikada ise bir dönem Çaykur Rizespor forması giyen ve Almanya'nın Fortuna Köln U19 takımından transfer edilen gurbetçi futbolcu Furkan Şimşek'in golü ile hem soyunma odasına 2-0 üstün girdi, hem de maçın sonunda bu skorla hanesine 3 puanı yazdıran taraf oldu.

Sezona Teknik Direktör Cafer Aydın ile başlayan ve ilk devreyi 33 puanla 6'ncı sırada tamamlayan Pazarspor, ikinci devreye ise Ferruh Özgün ile başlamıştı. Takımın başında 4 maça çıkan Ferruh Özgün ile 1 puan alan Pazar ekibi yine bir ayrılık yaşamış ve yoluna Adem Nebioğlu ile devam etmişti.

Ligin ikinci devresinde 17 puan toplayan Pazarspor böylece 38 haftalık sezonu 50 puanla ve 12'nci sırada tamamladı. Pazar ekibi 15 galibiyet, 18 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde etti. İç sahada 32 puan toplayan Pazar ekibi, evinde 9 kez galip gelirken, 5 kez mağlup oldu ve 5 kez de berabere kaldı. Deplasmanda ise 18 puan toplayan Mavi-Beyazlı ekip 6 kez galip geldiği maçlarda 13 kez mağlup oldu ve hiç beraberlik elde edemedi.

Toplamda 60 gol atan Pazaspor, kalesinde ise 64 gol gördü. Evinde rakiplerine 41 gol atıp 26 gol yiyen Pazar ekibi, deplasmanda ise 19 gopl atarken kalesinde ise 38 gol gördü. Takımın en golcü ismi 16 gol kaydeden ve Rizespor'dan kiralık olarak Pazarspor'a verilen Eren Karadağ oldu. Yine eski bir Rizesporlu futbolcu olan Onur Civelek de 8 gol kaydederken, Feyyaz Aydil ise 7 gol kaydetti. Savaş Çakır'ın 6 ve Hakan Aydın'ın da bu sezon 5 golü bulunuyor.