Pazarspor, Amasya'ya puan kaptırmadı: 3-1

TAKİP ET

Sahasında aldığı galibiyetlerle iç sahanın grup lideri konumundaki Pazarspor, rakibi Amasya Futbol Kulübü'ne de puan kaptırmadı ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

TFF 3. Lig 11. Hafta karşılaşmasında Mavi-Beyazlı Pazarspor, sahasında Amasya Futbol Kulübü ekibini konuk etti.

Maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan Pazar ekibi son saniyelerde rakibinin 10 kişi kalmasıyla rahatladı. İkinci yarıda da bir penaltı golü bulan Pazar ekibi, kalesinde bir gol gördü ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

37’nci dakikada Efe Taylan Altunkara Pazarspor’u 1-0 öne geçiren isim oldu. 45’inci dakikada Emre Turan farkı ikiye çıkartırken golden sonra yaşanan tartışma nedeniyle Amasya ekibinde Cuma Ali Üzüm direk kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. İkinci yarıya Amasya ekibi 10 kişiyle başlarken 65’inci dakikada Pazarspor bulduğu penaltı şansını Emre Turan’ın ayağından gole çevirerek farkı üçe çıkardı. Golden sonra maçta iki gol kaydeden Emre yerini Yakup Can’a bıraktı.

13 yaşında Pazarspor altyapısına transfer olan ve takımıyla 18 yaşında profesyonel sözleşme imzaladıktan sonra 3 sezon daha kulüpte forma giyen Can Morgül’ün de oyuna dahil olduğu Amasya ekibi 86’ncı dakikada Talha Mayhoş’un attığı golle skoru 3-1’e taşısa da yeterli gelmedi ve karşılaşma Pazarspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

Geçen hafta Giresun deplasmanında Eynesil Belediyespor karşısında 1-0 mağlup olarak evine dönen Pazarspor, sahasında oynadığı altıncı maçında dördüncü kez galip geldi. Puanını 17’ye yükselterek grupta bir sıra daha üste çıkan Pazarspor haftayı 5’inci sırada tamamladı. 15 puanda kalan Amasya ekibi ise 7’nci sırada haftayı tamamladı.

25-26 Kasım tarihlerinde oynanacak olan 12. Haftayı BAY geçecek Pazarspor, bir sonraki maçını 03 Aralık Pazar günü saat 14.00’da Manisa deplasmanında 23 puanlı lider Turgutluspor karşısında oynayacak.

Pazarspor: 3 – Amasya FK: 1

Stat: Pazar İlçe
Hakemler: Gamze Durmuş Pakkan, Ahmet Ulu, Selçuk Gökgöz
Pazarspor: Mehmet Akif Önal, Abdurrahman Ayhanoğlu, Muhammet Çavuşoğlu, Aykut Civelek, Emircan Bayrakdar (dk 67 Fatih Cin), Emre Turan (dk 68 Yakup Can Gamsız), Yavuz Alemdar (dk 83 Haci Şükrü Çiçek), Efe Taylan, Semih Kayan (dk 74 Muhammet Emre Kalkan), Göktuğ Yılmaz, Esat Kabahel (dk 84 Emirhan Ayarcı)
Yedekler: Halil Kaşlı, Vehbi Furkan Yıldırım, Berk Zerenman, Alperen Erol, Talha Enes Dege
Teknik Direktör: Kadir Kar
Amasyaspor Futbol Kulübü: Mücahit Çıra, Onur Şirin (dk 72 Gökay İravul), Emre Karadağ, Emircan Ataş (dk 46 Özgür Özdemir), Cuma Ali Üzüm, Tuncay Fındıkcı, Buğrahan Tuncay (dk 46 Kadir Karış), Emre Işık (dk 46 Can Morgül), Talha Mayhoş, Ömer Faruk Aydemir, Batuhan Ayvaz (dk 72 Okan Erdik)
Yedekler: Safa Canan, Alihan Bezci, Halitcan Hicin, Aşur Altunel
Teknik Direktör: Melih Altuğ Sapmaz
Sarı Kartlar: Emircan, Emre, Fatih (Pazarspor), Tuncay, Can, Talha, Mücahit, Ömer Faruk (Amasya)
Kırmızı Kart: dk 45 Cuma Ali Üzüm (Amasya)
Goller: dk 37 Efe Taylan Altunkara, dk 45, dk 65 (pen) Emre Turan (Pazarspor), dk 86 Talha Mayhoş (Amasya)