Pazarspor 2. Lig hedefini yeni sezona erteledi

TAKİP ET

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Mavi-Beyazlı Pazarspor, zirveden olduktan sonra Play-Off Grubuna da son hafta oynadığı maçla kalamayınca 2. Lig hayalini seneye erteledi.

Haber: Turgay AYHAN

İki sezon önce 2. Lige veda ederek 3. Lige düşen Pazarspor, bu sezon da 2. Lig hedefine ulaşamadı.

Lige Selahaddin Dinçel yönetiminde başlayan Pazarspor, ikinci devreye lider başlamasına rağmen elde ettiği talihsiz sonuçlar nedeniyle önce Play-Off Grubu dışında kaldı, son hafta deplasmanda Ankara Demirspor’a 1-0 mağlup olunca Play-Off Grubundan da oldu.

Sezonu 58 puanla 6’ncı sırada tamamlayan Pazarspor, 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti. Toplamda 47 gol atan Pazar ekibi, bu maçlarda kalesinde ise 36 gol gördü. İç sahada 34 puan toplayan Pazarspor, sıralamada 3’üncü sırada yer aldı. Evinde 10 gaibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Pazar ekibi, 20 gol atarken, kalesinde ise 12 gol gördü. Dış sahada ise 24 puan toplayan Mavi-Beyazlılar sıralamada 9’uncu sırada yer aldı. Deplasmanda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Pazar ekibi bu maçlarda 27 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü.

Pazarspor, bu sezon en farklı galibiyetini deplasmanda Van Büyükşehir Belediyespor karşısında aldı. 16. Hafta oynanan karşılaşmayı Pazar ekibi 4-0 kazandı. En farklı mağlubiyetini ise 23. Haftada deplasmanda Diyarbekirspor karşısında 4-2 ile elde etti. Pazar ekibinin en gollü karşılaşması 21. Haftada yine deplasmanda oynadığı Gölcükspor karşılaşması oldu. Gol düellosunun yaşandığı maç 6-6 berabere tamamlandı. Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2 maça çıkan Pazar ekibi ilk maçında Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor Kulübünü 2-1 mağlup ederken, ikinci maçında Şanlıurfaspor’a 5-3 yenilerek Kupadan elenmişti.

Bu sezon takımın en çok gol atan ismi 16 golle Turgay An oldu. Sinan Uzun ise 13 golle ikinci sırada yer aldı. Sezonun tüm maçlarında oynayan Egemen Zengin 3 bin 90 dakika ile en çok süre alan futbolcu olurken Kaleci Salih Şenbaş da 33 maçta 3 bin dakika oynayarak en çok süre alan ikinci futbolcu oldu. En çok sarı kart gören futbolcu 10 kartla Egemen Zengin olurken, onu 9 kartla Sinan Uzun takip etti. Emrecan Afacanoğlu, Taha Batuhan Yayıkçı, Altan Aksoy ve Sinan Uzun da birer kez kırmızı kart gören isimler oldu.

Pazarspor, bu sezon Çaykur Rizespor altyapısından profesyonel olmuş 3 ismi de kiralayarak kadrosuna dahil etmişti. Muhammed Emin Balcılar ve Ufuk Buncukçu sezon başında, Sinan Yazıcı ise devre arasında Pazarspor kadrosuna dahil olan Rizesporlu isimler oldular. Ufuk Buncukçu 30’u ilk 11’de olmak üzere 33 maçta toplam 2 bin 737 dakika süre alırken 1 gol kaydetti. Muhammed Emin Balcılar, 10’u ilk 11’de olmak üzere 18 maçta bin 30 dakika süre aldı ve 2 gol kaydetti. Sinan Yazıcı ise 11’i ilk 11’de olmak üzere 13 maçta 898 dakika süre aldı.

İlk devreyi 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek 32 puanla lider tamamlayan Pazarspor, ikinci devrede 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde edince 26 puan toplayabildi ve 2. Lig hedefini yeni sezona bıraktı.