Pazarspor 15 futbolcuyla deplasmana gidiyor

TAKİP ET

Koronavirüs testleri pozitif çıkan futbolcuları nedeniyle kadrosu zayıflayan Pazarspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Elazığspor maçına 10 kişi eksikle gidecek.

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Pazarspor'da 09 Kasım tarihinde yapılan sağlık taraması sonucu 12'si futbolcu olmak üzere bir antrenör ve bir personel ile birlikte 14 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkmış, daha sonraki süreçte ise 5 oyuncu daha pozitif çıkarak tedavi altına alınmıştı.

Pazarspor'un bu nedenle ligin 9. Haftasında sahasında oynayacağı Kırşehir Belediyespor, 10. Haftasında deplasmanda oynayacağı Mamak Futbol Kulübü ve 11. Haftasında sahasında oynayacağı Pendikspor maçları TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenmişti.

TFF'nin son aldığı "Koronavirüs nedeniyle sahaya çıkmayan takımların hükmen 3-0 mağlup sayılacağı" karar sonrası 29 Kasım Pazar günü ligin 12. Hafta maçında deplasmanda saat 13.00'de oynayacağı Tetiş Yapı Elazığspor maçı için Rize'den yola çıkacak olan Pazarspor, cezalı ve tedavi sürecindeki toplam 10 oyuncusundan eksik olarak 15 kişilik kadrosuyla sahaya çıkacak.

Mavi-Beyazlı Kulüpten yapılan resmi açıklamada şöyle denildi; "09.10.2020 tarihinde yaptırdığımız Kovid-19 testleri neticesinde 12 oyuncumuz, 1 teknik ekip ve bir personelimizin pozitif çıkmasının ardından Kırşehir, Mamak ve Pendik maçları ertelendi. İzalosyon süreci ve tedavilerin ardından TFF Sağlık Kurulu talimatları doğrultusunda yapılan testlerde 12 sporcudan 9'u iyileşirken, 3 tanesinin iki testinden birinin pozitif çıkması nedeniyle sahaya çıkma süreleri 20 güne uzamıştır. Bu süreçte 5 oyuncumuz daha pozitif çıkmış ve izalosyon, tedavi sürecine alınmıştır. Tedbirler gereği Pazar günü oynayacağımız Elazığspor müsabakasında 8 oyuncumuz oynayamayacaktır. 2 oyuncumuz da cezası nedeniyle görev alamayacakken Elazığ deplasmanına 15 kişilik kadromuz ile gideceğiz."

Ertelenen maçları nedeniyle 3 maçı eksik bulunan Cafer Aydın yönetimindeki Pazarspor, oynadığı 8 maçta 10 puan toplayarak ligde 18'inci sırada yer alıyor.

İlgili Haber

Pazarspor'da 12'si futbolcu 14 kişide Koronavirüs çıktı