Paşalar gibi istifa et!

TAKİP ET

Soğuk havanın adeta iliklerimize kadar işlediği, yerli halkın da 'Domuz kıran' soğuğu olarak adlandırdığı bu soğuk Rize gününde biz taraftarın tek gayesi Paşa karşısında alınacak üç puan ile içimizin ısınması olacaktı. Sonuç: Yine Rizeli hemşehrilerimin tabiri ile 'Buzladuk soğuktan.'

Maçı değerlendirecek olursak; İlk yarıda karşılıklı ataklar vardı fakat üstün olan taraf ev sahibi ekipti. Özellikle Oğulcan, geçen hafta Bursa deplasmanında kaçırdığı pozisyonun hemen hemen aynısını bugün yine kalecinin üstüne nişanladı, rakip takım ilk yarının sonlarında bir gol buldu ve ilk yarıyı geride kapattık.

İkinci yarıda da ev sahibi ekibin tehlikeli atakları sonuçsuz kaldı ve yeşil mavili ekip 3 haftadır olduğu gibi sahadan puansız ayrıldı. Her ne kadar Sir. Hikmet Karaman (Kendisine bu ismi verdim) “iyi oynadık” dese de Rizespor’un çok daha etkili oynadığı maçları hepimiz biliyoruz.

Yaklaşık iki senedir kendisine bir kadro oluşturamayan ve her hafta farklı bir kadroyla sahaya çıkan Sir Karaman “Paşa” karşısında da farklı bir kadroyu tercih etti.

Genel olarak değerlendirecek olursak sezon başında Rennes’ten kiralık olarak kadroya kattığımız kaleci Diallo.

Gençlerbiliği maçı dışında hiçbir faydasını göremediğimiz son üç maçta da kalesine gelen toplarının hemen hepsini içeri alan Diallo hiç güven vermiyor bunun yerine genç milli takıma gönderdiğimiz ve yüksek bonservis bedeli vererek kadromuza kattığımız Gökhan neden tercih edilmiyor?

Defans hattımız genç ve mücadeleci Orhan dışındakilerde tecrübe eksikliği belli oluyor özellikle de İsmail’de. Orta sahada bal yapmayan arılar var yine Petrucci ve Saadene geride kalan haftalarda takıma skor anlamında hiçbir katkıda bulunamadı ve taraftarın sevgilisi Tzunski! Forvet olarak alınan ve genç milli takımlarda da forvet mevkiinde oynayan Oğulcan sürekli kanatta tercih ediliyor ama Oğulcan’nın aklı forvette olsa gerek Orhan’a hiç yardım da bulunmuyor. Açıkçası bu çocuğun kanatta çürüyüp gitmesine gönlüm razı gelmiyor. Bütün bunlara etkisiz Janster ve Kweuke eklenince sonuç ortada. Tabii ki de tek sorun bunlar değil ama Mete abimizin de dediği gibi “Hikmetinden sual olunmaz” diyerekten bu konuyu kapatıyoruz.

Şimdiye kadar çalıştırdığı hiçbir takım ile küme düşmeyen Karaman’ın bu gidişle siftah yapacağını herkes görüyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen genç ve mücadeleci bu takım iki nokta transfer ile lige tutunur ve gelecek için umut dağıtır ama artık takıma verecek bir şeyi kalmadığını anlaması gereken Karaman’ın istifasıyla gerçekleşir bunlar.

Taraftarın sürekli istifaya çağırdığı Karaman artık “Bunlar normal yenildiğimiz zaman böyle oluyor.” dememeli, istifasını verip memleketi Tirebolu’ya dönmelidir.

Rizespor’un bu lig seviyesinde yeniliklere açık, gerçek anlamda taktiği olan bir teknik adam ile acil olarak kan değişikliğine gitmesi gerekir, yoksa İbrahim Üzülmez ama biz üzülürüz!