Paliç: Gerçekçi olmak lazım, talebimiz 3,90 TL

TAKİP ET

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, yaş çay taban fiyatı beklentilerinin destekleme dahil 3 Lira 90 Kuruş olduğunu dile getirdi.

Yaş çay kampanyası yaklaşırken henüz açıklanmayan taban fiyat ile ilgili çeşitli kesimler de düşüncelerini dile getiriyorlar.

2020 yaş çay taban fiyatıyla ilgili beklentilerini dile getiren siyasi parti temsilcileri 3,30 TL, 4 TL, 4,50 TL, 7 TL gibi fiyatlar dile getirirken, bazı kesimler ise taban fiyatın aynı kalmasını, destekleme fiyatının artırılmasını talep ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaş çay taban fiyatı beklentilerini duyuran Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç kendilerinden maliyet hesabı çıkartılması istendiğini ve oda olarak 3 lira 33 kuruşluk bir maliyet çıkartarak, bu yıl ki fiyat beklentilerini açıkladı.

Bu yıl destekleme dahil 3 lira 90 kuruşluk bir bedelin yaş çay için uygun olacağını dile getiren Paliç "2019 yılında destekleme ile 3 lira 3 kuruştu. Bu yıl tabiki enflasyonun üzerinde bir rakam bekliyoruz. Hem virüs dolayısıyla hem bazı şartlar zorlaştırdı, bazı maliyetler yükseldi. Bizden istenen maliyeti çıkardık, 3 lira 33 kuruş maliyet var. Bu nedenle destekleme dahil 3,90 gibi bir talebimiz var. Gerçekçi olmak lazım" dedi.