Özyanık: Bir an önce taban fiyat düzenlemesi getirilmeli

TAKİP ET

İyi Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, özel sektör firmalarının yaş çay alım fiyatını aşağıya çekmesine tepki göstererek, Çaykur'un açıkladığı fiyatı altında yaş çay alan fabrikalara yönelik düzenleme getirilmesini istedi.

ÇAYKUR yetkililerini de göreve çağıran İl Başkanı Özyanık, birçok özel sektör firmasının SMS yolu ile üreticilere 3 Lira peşin para ile çay alacaklarını belirtmelerine rağmen 2 Lira 70 kuruştan çay almaya başladıklarını ifade ederek, "Anlaşılan üreticinin çayının elinde kalacağını öğrenen özel sektör, çay fiyatını gün içerisinde dahi düşürebiliyor. Maalesef bazı üreticilerimiz bu fiyatın da altında çay satmış oluyor." dedi.

ÇAYKUR’un bu sene için açıklamış olduğu desteklemesiz 3,27 TL taban fiyatın yeterli olmadığını ve açıklanan bu fiyatın sadece özel sektör çay işletmecilerini memnun ettiğini dile getirdiklerini hatırlatan Özyanık, "Özellikle pandemi sürecinde müstahsillerimizin çay satımında mağdur edilmemesi için özel sektör için de bir taban fiyat getirilmeliydi. Bir an önce taban fiyat düzenlemesi getirilmelidir. Aksi takdirde yaş çay fiyatı özel sektörde çok daha aşağılara düşmesi kaçınılmazdır. Üreticilerimizin daha fazla mağdur edilmemesi için ÇAYKUR’u ve yetkilileri göreve çağırıyorum." dedi.