Özçelik'den yeni nesil uyuşturucu Lyrica ile ilgili uyarı

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, gençler arasında son zamanlarda yaygınlaşan 'Lyrica' isimli uyuşturucu hap ile ilgili uyarıda bulundu.

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, yeni nesil uyuşturucu olarak tabir edilen “Lyrica” hapın keyif verici olarak kullanılan, endişeyi ortadan kaldıran, halüsinasyon görmeye sebep olan, kendisini güçlü hisseden, özgüveni tavan yapan ve aşırı dozda ölüme sebebiyet veren bir ilaç olarak kullanıldığını söyledi. 

Gençler arasında hızla yaygınlaşıyor

Rize'de gençlerin bazı ilaçları kafa yapması için kullandığına dair şikayetler aldıklarını belirten Özçelik, “İçerisinde Pregabalin Ve Gabapentin  etkin madde olarak etki ediyor. Bu tür maddeleri içeren ilaçlar gençleri zehirliyor. Yeşil reçete ile satılıyor. Kullanımı ucuz ve kolay olması nedeniyle hızlıca yaygınlaşıyor. Nöroloji, fizik ve beyin cerrahı uzmanlarının yeşil reçete ile yazdıkları bu tür ilaçları kullanan kişiler takip edilmelidir. Hekimler bu konuda taciz ediliyor. 20 yıl görev yapan doktorun morfin için bu kadar taciz edilmediğini söylemesi ne kadar ciddi bir tehlike olduğunu gösteriyor. Eczacılar tehdit ve şiddete maruz kalıyor.” dedi.

Aile olarak çocuklarımızı sürekli takip etmek gerekiyor

Bu tür maddeleri kullanan gençleri kurtarmak için aileler olarak çocuklarımızla ilişkilerimizi daha çok kuvvetlendirmemiz gerektiğine vurgu yapan Özçelik, “Anne baba olarak çocuklarımızın arkadaş çevresini tanımalı, ergenlik çağındaki durumunu iyi analiz etmeliyiz. Psikolojik durumlarını sürekli takip etmeliyiz. Bu tür ilaçları yasal olmayan şekilde satan ya da sattıran kişilere de en ağır cezalar verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.