Özaydın: 'AKP, ABD'den önce tanıdı'

TAKİP ET

Erbakan Vakfı Gençlik Kolları Genel Başkanı Muhammet Özaydın, Rize'de yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ABD'den önce Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını söyledi.

Erbakan Vakfı Gençlik Kolları Genel Başkanı Muhammet Özaydın, Rize Gençlik Kollarının İl Divan Toplantısı için geldiği Rize’de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erbakan Vakfı’nın, Merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın vasiyeti üzerine kurulduğunu ifade eden Genel Başkan Özaydın, “Erbakan Vakfı kültürel, iktisadi, eğitim ve siyasi faaliyetlerde bulunuyor. Şu an 79 ilde ve 400 ilçede teşkilatlandık. Hedeflerimiz ve ideallerimiz var. Millî Görüş ilkesi için yürüyoruz. Siyasi irade olmadan birçok şeyi yapamıyoruz. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan son kurultayda partinin kurulması için sinyali verdi. Şartların olgunlaşmasını bekliyoruz” dedi.

2019 Seçimleri öncesinde partimizi kuracağız

Özaydın, halkın teveccühünün Refah Partisi’nin tekrar kurulması yönünde olduğunu ifade ederek, “Henüz bu konuda partimizin ismi Refah olacak diye kesin bir karar yok. Refah Partisi mi olur, yoksa başka bir parti mi olur henüz belli değil ancak 2019 seçimleri öncesinde partimizi kurmaya çalışacağız. Vakfımızın siyasi yönü ağır basmaktadır. Bu Vakıf İslam birliğini kurmak için yola çıktı. Bütün İslam Alemi Türkiye’nin bir ağabeylik yapmasını istiyor” dedi.

Yalandan Kudüs salvoları atıyorlar

Kudüs’ü AKP’nin, ABD’den önce İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ifade eden Özaydın, “Mavi Marmara anlaşmasında Ankara ve Kudüs iki devletin başkenti olarak yer aldı. O anlaşmada Kudüs resmi olarak İsrail’in başkenti olarak yer aldı. Şimdi yalandan Kudüs salvoları atıyorlar” şeklinde konuştu.