Orhon: Ak Parti'nin adayı kim?

TAKİP ET

Ak Parti'nin Rize'de Başbakan'ın fotoğrafları üzerinden seçim yürüttüğünü belirten CHP Rize Belediye Başkan Adayı Mine Orhon, 'Başbakan mı burada belediye başkan adayı yoksa Sayın Kasap mı?' dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Genel Kuruluna katılan Cumhuriyet Halk Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Dr. Mine Orhon, kendisinin aday olmasını kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduklarını söyleyerek, 30 Mart seçimlerinde Atatürkçülerin macera arama lükslerinin olmadığını, bunun için adresin Türkiye’nin Birleştirici Gücü Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında herkesi birleşmeye davet etti.

ADD Rize Şubesi'nin yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dileyen Orhon, Ak Parti iktidarının tüm toplum bireylerini açık açık tehdit ettiğini, adeta bir korku imparatorluğu yarattığını, bu korku imparatorluğunu ise halkın desteğiyle yok edeceklerini söyleyerek, iktidar partisinin seçim propaganda aracı olarak her yerde sadece Başbakan’ın fotoğraflarını kullandığını hatırlattı ve “AK Parti’nin adayı Rize’de kimdir; onu anlayabilmiş değilim. Başbakan mı burada belediye başkan adayı yoksa Sayın Kasap mı?” dedi.

Ak Partili yöneticiler tehdit ediyor

Bugün tam anlamıyla bir korku imparatorluğunun olduğunu ve bunu Rizeli seçmenin açıkça söylediğini ifade eden Orhon, "Yakın çevremde insanlara meclis üyeliği adaylığı konusunda öneri getirdiğimde bana ‘biz seni çok beğeniyoruz ancak eşim şurada veya kızım şurada çalışıyor, sıkıntı yaşar’ diyerek özgür iradesini dahi ortaya koymaktan çekiniyor. Bir çok vatandaş da aynı şeyleri söylüyor. Açık bir şekilde baskı var. Muhalif parti saflarında yer alan bazı insanların AK Partili yöneticiler tarafından tehdit edildiğini yakinen ben de gözlüyorum. Bunlar doğru şeyler değil. Bu halk bu baskıları hak etmiyor. Bu korku imparatorluğunu halkımızla birlikte yıkacağız.” şeklinde konuştu.

Vatandaşın hesap sorması gerekiyor

Rize’nin, doğasına ve yapısına yakışır bir gelişmeyi bugüne kadar gösteremediğini ifade eden CHP adayı Mine Orhon, şunları söyledi: “Bunu aslında ben söylemiyorum. Bu ülkenin başbakanı da Rize’nin kasaba görünümde olduğunu söylüyor. Derelerin üzerinde yapılan konutlar var; yüksek binalar yapılmaması gerektiğini kendisi de söylüyor. Seçimler halkın hesap sorma günüdür. Ben hesap sormuyorum, yargıç değilim. Benim birilerine dönüp de hesap sorma amacım yok. Vatandaşın hesap sorması gerekiyor. Vatandaştan, vaatler yerine getirilmediği için sandıkta tepkisini göstermesini bekliyorum. Ben ancak bundan sora bu yanlış yapıları nasıl düzeltebilirim, bir ortak yol nasıl bulabilirim ona bakacağım.”