Organik Anzer Balı Nereden Alınır?

TAKİP ET

Anzer Balı, ülkemizde Rize İkizdere ilçesindeki Ballıköy Anzer yaylasında üretilen doğal ballar arasında yer almaktadır. Dünyada eşi benzeri olmayan 450 ile 500 çeşit çiçeğin Rize Anzer'de yer alması, bunların 80, 90 tanesi ise endemik çiçeklerden oluşması bölgeyi farklı kılmaktadır. Bu çiçekler üzerinden arıların topladığı ballar hastalıklara çeşitli şifalar sağlamaktadır. Anzer yaylalarında üretilmekte olan ve çeşitli hastalıklara da şifa olmasıyla bilinen Anzer bal üretimi Haziran ayının ilk haftalarında yapılmaya başlanır. Haziran ayında başlayan süreç Temmuz ayında zirveye çıkmaktadır. Ağustos ayında ise bu süreç tamamlanır. Anzer Yaylası'nda iklim şartları da göz önünde bulundurularak Ağustos ayının ilk haftasında veya ikinci haftasında hasat edilme işlemleri başlanır.


Anzer yaylasında yaz ayları oldukça kısa geçmektedir. Bu da arıların bal üretmek için gerekli olan hava şartlarını oldukça azaltmaktadır. Bunun yanı sıra bal üretiminde hava sıcaklıklarının düşmesi, yağış ve sislerin meydana gelmesi bal üretimini olumsuz etkilemektedir. Yaz aylarında havanın güneş ve sıcak olduğu dönemlerde ise bal üretimi artış göstermektedir. Bundan ötürü bal üreticilerinin hava sıcaklıklarını sürekli olarak takip etmesinde yarar vardır. Böylelikle en uygun bal üretim zamanı için kişiler fırsat kollayarak en verimli biçimde bal üretim işlemini gerçekleştirebilirler.


Anzer Balı Faydaları
Anzer balı çok kaliteli ve sağlık açısından da önemli bir yiyecek türüdür. Buna göre özellikle de yüzme, atletizm, basketbol, futbol, halter, dağcılık, bisiklet yarışı gibi ağır sporlarla ilgilenen kişiler tarafından tercih edilir. Anzer balının genel olarak faydaları ise şöyle sıralanabilir:

Sancı ve ağrılara iyi gelmektedir.

Ağız yaralarını iyileştirmektedir.

Bademcik iltihabı için iyi bir üründür.

Bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde etkin rol oynar.

Kişinin kendisini enerjik hissetmesini sağlar.

Enerji verir.

Öksürük ve astım gibi enfeksiyon hastalıkları için iyidir.

Vitaminsizlik neticesinde doğan hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılır.

Görüldüğü üzere Anzer balı çeşitli rahatsızlıkların iyileştirilmesi için önemli bir besin türüdür. İnsanlara çeşitli yararlar sağlamakta olan Anzer balını kişilerin çok fazla araştırması ve neticesinde tüketmesi de gerekmektedir. Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylalarında üretilmekte olan bu bal dünya üzerinde önemli bir konuma sahiptir. Günlük hastalıklar için bile çok önemli bir şifa kaynağı olan Anzer balı birçokları tarafından tercih edilmekte olan bir üründür.
 

Anzer Balı Nerede Yetişir
Anzer balı yazının genelinde de belirttiğimiz üzere Rize bölgesinde Anzer yaylasında yetiştirilmektedir. Şifa açısından son derece etkili olan Anzer balı ile birlikte birçok hasta hastalıklarına doğal tedavi uygulamaktadır. Belirtildiği üzere çeşitli hastalıkların iyileştirilmesi için doğal yöntem olan Anzer balı aynı zamanda kişiye ekstra enerji vermekte olup kişilerin kendilerini iyi hissetmesini de sağlamaktadır. Çok önemli bir konuma sahip olan Anzer balı, içerisinde çok yüksek besin değerlerine de sahip bir doğal şifa kaynağıdır. 


Anzer balı belirttiğimiz üzere Rize'nin Anzer yaylasında yetiştirilen çiçeklerden elde edilen bir bal türüdür. Bu balın üretilmesi için hava sıcaklığının iyi ve güneşli olması gerekmektedir. Rize'de Anzer yaylasında yaz ayları çok kısa sürmektedir. Bunun bir etkisi olarak ise bal üretimlerinin zamanı da kısıtlıdır. Yağış ve sis olduğu dönemlerde üretim hızı düşmekle birlikte üretimin etkilediği diğer kriterlerin etkisinde de azalma görülmektedir.


Genel olarak Anzer balı doğal şifa kaynağı olan doğal yiyecek türlerinden biridir. Çeşitli hastalıklara şifa kaynağı olan Anzer balının binlerce kişi tarafından tercih edildiği de bilinmektedir. Bu kapsamda özelikle de hastalığı kronikleşmiş olan kişilerin Anzer balını tüketmelerinde yarar vardır.,

Türkiye'de İlk ve Tek Organik Sertifikalı Anzer Balını satın almak için https://www.rizeorganikbalevi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.