'Öncelik Yayanın' projesi Rize'de 5 yıl önce başladı

TAKİP ET

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İçişleri Bakanlığı 2019'u 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan etmesinin ardından, bu projeyi 5 yıl önce göreve geldiği zaman Rize genelinde başlattığını dile getirdi.

"Yaya Öncelikli Trafik Yılı" için başlatılan kampanyaya desteğini ifade eden Başkan Kasap, “2014 yılında göreve geldiğimizde Rizemizde trafikte yaya geçişleri konusunda bir sürü sıkıntılar vardı. Biz de öncelikli olarak yaya geçitlerinin belli olması için sarı bantlar çizerek 'Öncelik Yayanın' tabelaları yerleştirdik ve vatandaşlarımızın can güvenliği konusunda bir adım atmış olduk. Şimdi 2019 yılına baktığımızda İçişleri Bakanlığımız tarafından bu yıl ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edildi. Bizim beş yıl önce başlattığımız bu çalışma bugün devletimizin politikası haline geldi. Bu da bizleri çok onurlandırdı.” dedi.

Trafik kuralları için 5 yıl önce yaptıkları çalışmaların devletten destek görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Kasap, özellikle trafikte sürücü ve yayaların kurallara saygılı olmasının önemli olduğunu belirtti.