Öğretmenler CiMER, BiMER ve Alo 147'ye akın edecek

TAKİP ET

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, öğretmenlere uygulanacak performans değerlendirme sistemine karşı kamuoyu oluşturmak ve eğitim çalışanlarının kanaat ve hassasiyetlerinin daha iyi anlaşılması için MEB Alo 147 bilgi hattı üzerinden bir başvuru kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Etkinlik kapsamında tüm öğretmenler, 29 Mart 2018 Perşembe günü 17:00-20:00 saatleri arasında Alo 147’yi arayarak “Öğretmenlerimizin İtibarını Rencide Edecek Olan Performans Sistemine Karşıyım” beyanını ifade edecek.

Köseoğlu, Türk Eğitim-Sen’in CİMER ve BİMER üzerinden bir başka kampanya daha başlattığını bildirerek, tüm öğretmenlerin 29 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında, performans değerlendirme sisteminin öğretmenlerin itibarını daha da azaltacağını, çalışma barışını bozacağını, bu uygulamanın psikolojik şiddetin aracı haline geleceğini belirten metni, CİMER ve BİMER üzerinden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamına ileteceklerini ifade etti.

Şube Başkanı Murat Köseoğlu “Öğretmenlerimiz, MEB tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik çalışmasının getirebileceği olumsuzluklara dikkat çekecekler. Dileriz, çalışanların bu haklı ve gerçekçi kaygıları muhatapları nezdinde karşılık bulur ve hem öğretmenlerimiz hem de eğitim camiası geçtiğimiz Ekim ayında 12 ilde gerçekleştirilen pilot uygulamada şahit olunan çirkinliklerle karşı karşıya kalmaz” diye konuştu.