Ödemelerde Kripto Para Kullanımı Yasaklandı

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Ödemelerde Kripto Para Kullanılması yasaklandı.

Türkiye Cuhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan ve Resmi Gazete'nin 16 Nisan Cuma tarihli 31456 sayılı kararına göre, ülkemizde 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren Bitcoin, Ethernet gibi kripto para birimleri ile ödeme yapılamayacak.

"Ödemelerde Kripto Para Kullanılmamasına Dair Yönetmelik" başlığı altındaki kararda "Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz." denilerek, "Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz." ifadelerine de yer verildi.

Kararda ayrıca, "Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz. Ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez." ifadelerine yer verildi.

kripto para ile ödeme yapılır mı kripto para ile ödeme yasak mı kripto para ile ödeme yapılıyor mu bitcoin ile ödeme yapılır mı bitcoin ile ödeme yapılıyor mu bitcoin ile ödeme yasak mı kripto para ile ödeme yasaklandı mı bitcoin ile ödeme yasaklandı mı k