O artık PTT 1. Lig futbolcusu

TAKİP ET

Rize'de başladığı futbol kariyerini Ankara Keçiörengücü'nde devam ettiren Yıldıray Koçal, PTT 1. Lig ekiplerinden Ankaraspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

2010 yılında Ankara Keçiörengücü’nde profesyonel sözleşmeye imza atan ve üst üste aldığı gol krallıklarıyla adından söz ettiren genç Rizeli futbolcu Yıldıray Koçal, takımının 2. Lige çıkmasında gösterdiği katkı sayesinde PTT 1. Lig takımlarından Ankaraspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Futbola 7 yaşında Kalespor altyapısında başlayan 23 yaşındaki Yıldıray Koçal, 17 yaşına kadar Kalespor’da top koşturduktan sonra Başkent Ankara’nın yolunu tuttu. Ankaraspor A2 takımında geçirdiği bir sezonun ardından Ankara Keçiörengücü’nde profesyonele imza atan Yıldıray, 4 sezon top koşturduğu takımında Şampiyonluk yaşayarak, artık 1. Lig futbolcusu olma zamanının geldiğini gösterdi.

Küçük yaşlarda topla çok fazla haşır neşir olan bir çocuk olduğunu ve tamamen ailesinin ısrarıyla futbola başladığını belirten Yıldıray, “7 yaşında Kalespor altyapısında futbola başladım. 2 yıl sonra Rizespor altyapısına geçtim ve yaşadığım bir sakatlık nedeniyle tekrar Kalespor’a döndüm. Kısa bir süre Pazarspor deneyimim olsa da 17 yaşıma kadar Kalespor’da top koşturdum” dedi.

Yıldıray Ankara’ya gidiş macerasını şöyle anlattı; “Kalespor’da oynarken o zamanki hocam Ali Saklangıç’tı ve eski futbolcu arkadaşlarından biri Rize’ye onu ziyarete gelmişti. Bizimle idmanlara çıkarak lig maçlarımızı izledi. Beni çok beğenince kendimi apar topar Ankara’da buldum. Keçiörengücü’nde Ahmet Yavuz Hoca’nın da beğenisini kazandım ancak kadro genişliği nedeniyle Ankaraspor A2 takımına gönderildim. İlk 7 hafta forma şansı bulamadım ama 8. Haftadan itibaren formayı kapınca daha da bırakmadım ve sezonu 11 golle bitirdim. Böyle bir başarı gösterince tekrar Keçiörengücü’ne geri çağırıldım. İlk 5 hafta oynamadım ama ardından çok iyi bir sezon geçirdim ve 22 gol atarak sezonu gol kralı olarak tamamladım. Takımımız Play-Off’ta elenerek 3. Ligde kaldı ve bir sezon daha orada top koşturdum. Sezonu 17 gol atarak tamamladım ve yine Play-Off’ta elendik. Transfer teklifleri almaya başlamıştım ve bırakmayı düşünürken Ankara’daki ilk hocam Ahmet Yavuz yeniden takımın başına geçince onunla şampiyonluk yaşayabilmek adına takımımda kaldım. Bu sezon 27 gol atarak tüm liglerdeki en fazla gol atan futbolcu olma unvanını elde ettim ve takımımız da şampiyon olarak 2. Lige çıktı. Böylece kendimi Ankaraspor ile sözleşme imzalarken buldum”

Ankara’da Keçiörengücü ile geçirdiği 3. Lig deneyimlerinde 2 kez gol kralı olan ve bu sezon attığı gollerle gruplardaki tüm takımların futbolcularından daha fazla gol atma başarısı elde eden ve bir kanat oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle dikkatleri üzerine çekerek Ankaraspor’a transfer olan Yıldıray, “Öncelikle bugünlere gelmemde üzerimde en çok emeğe sahip olan Ali Saklangıç Hocama teşekkür ediyorum. Ayrıca Keçiörengücü’nde kariyerime onunla başladığım ve bu sezon da şampiyonluk yaşadığımız Ahmet Yavuz Hocama teşekkür ediyorum” dedi.

1,80 boyunda olan ve her iki kanatta da oynayabilme özelliğine sahip Yıldıray Koçal, özellikle sağ kanat bölgesinde etkili oluyor. Keçiörengücü takımının son üç yılda attığı 182 golün 66 tanesini kaydeden Yıldıray, Keçiörengücü takımının son üç yılda attığı toplam gol sayısının üçte birine imza atmış oluyor. Pas, top kontrolü ve top tekniği başarılı bulunan Yıldıray, bir forvet oyuncusunda olması gereken özellikleri üzerinde taşıyor.

Bu sezon 3. Ligden takımıyla birlikte 2. Lige yükselen ve aldığı transfer teklifiyle bir anda kendini 1. Lig’de bulan Yıldıray, mayıs ayında verdiği röportajında “yavaş ilerliyor” şeklinde belirttiği kariyerinde önemli bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyor.

Haber: Turgay AYHAN