Nijeryalı Stoper, Awaziem Çaykur Rizespor'da

TAKİP ET

Devre arası transfer dönemini sürdüren Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, 5'inci transferini de defans mevkiisine gerçekleştirdi.

Yeşil-Mavili ekip, 22 yaşındaki Nijeryalı defans oyuncusu Chidozie Collins Awaziem’i kadrosuna dahil etti.

Genç futbolcu önce İstanbul Acıbadem Sports’ta sağlık kontrolünden geçirildi. Detaylı kan tetkikleri yapılan sporcu; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Sporcunun sağlık kontrolleri; akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

Sağlık kontrollerinde her hangi bir bulguya rastlanılmayan futbolcu ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma sağlandı.

Stoper Awaziem, aynı zamanda ön libero ve sağ bek mevkilerinde de görev alabiliyor. Nijerya takımı El Kaenmi Waar’dan Portekiz kulübü FC Porta’ya transfer olan futbolcu, 4 kez de Milli takım forması giydi.

Kulüp tarafından yapılan resmi açıklamada, “Çaykur Rizespor’umuz Portekiz Primeira Liga takımı FC Porto’da forma giyen Nijeryalı defans oyuncusu Chidozie Collins Awaziem ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma sağladı. Chidozie Collins Awaziem kulübümüze hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz.” denildi.