New York'ta Nerelere Gidilir?

TAKİP ET

Kültür başkenti olan New York dünyanın en kalabalık şehirlerinden biridir. Yaklaşık olarak yılda 40 milyon turistin bu eşsiz şehri ziyaret ettiği biliniyor. New York’ta düzenli büyük caddeler, tarihi yapıtlar, alışveriş bölgeleri, müzeler, gökdelenler, yeşil alanlar gibi birçok gezip görebileceğiniz yerler ile dolu muhteşem bir şehir. Aynı zamanda müzik, resim, sanat bakımından kültürel başarıya ulaşmış bir şehir olan New York size farklı bir gezi imkânı sunuyor. Peki, New York’ta nerelere gidilir? Bu sorunun yanıtını sizler için cevapladık.

New York Nerede?

Diğer bir adıyla New York City,  Amerika Birleşik Devletleri’nin doğusundaki New York Eyaleti’nde yer alan oldukça büyük bir şehirdir. Şehir Hudson Irmağı’nın Atlas Okyanus’una döküldüğü bölümde yer alır. 18 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olarak anılmaktadır.

New York’a Ne Zaman Gidilir?

New York yaz aylarında hem çok sıcak hem de çok fazla turist çekmesinden dolayı kalabalık ve gezilemez hale gelebiliyor. Bu yüzden ilkbahar ve sonbahar mevsimlerini tercih etmeniz size daha iyi bir gezi avantajı sunacaktır.

New York’a Nasıl Gidilir?

En kolay ve en rahat ulaşımdan biri olan uçak ile New York’aseyahat etmek elbette en mantıklısı olacaktır. Bunun için direk uçuşlarla New York JFK Havaalanına gidebilirsiniz. Eğer daha uygun uçuş yapmak isterseniz Avrupa aktarmalı uçuşlara bakmanızda yarar var. Havaalanından kalkan AirTrain ile 15 dakika sonra Jamaica istasyonuna varıyorsunuz ve burada metroyu kullanarak 30 dakika da şehir merkezinde oluyorsunuz.

New York’ta Nerelere Gidilir?

New York’a gittiğinizde kesinlikle gidip görmeniz gereken yerler; Özgürlük Heykeli, Central Park, Times Meydanı, Brooklyn Köprüsü, Sanat Müzesi, Empire State Binası gibi. Eğer gezmekten yorulup dinlenmek isterseniz Central Park tam size göre bir yer olacaktır. Burada hem çimlere uzanarak dinlenebilir veya göl kıyısına gidip eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Gezerken keyif alacağınız ve bol bol fotoğraf çekebileceğiniz bu şehri gezi rotanızın en başlarına ekleyebilirsiniz. New York City’de gidilecek çok fazla yer olması ve diğer şehirlerden bir tık daha eşsiz olması ise New York’a gitmek için en iyi nedenlerden biridir.

Kaynak: www.cesurgezgin.com