New York'ta Nerede Kalınır? Konaklama Rehberi (Yazı Başlığı)

TAKİP ET

Bitmek bilmeyen caddeleri gökdelenleri ve birbirinden eşsiz güzellikteki müzeleriyle turistlere farklı bir deneyim sunan New York’ta konaklama hakkında detaylı bir araştırma yapmakta yarar var. Şehirde bulunan konaklama birimlerinin büyük çoğunluğu süper pahalıdır. Özellikle erken rezervasyon yapmadığınızda tesis ücretleri çok daha artmaktadır. Bu yüzden New York’ta nerede kalınır? sorusu için az da olsa birkaç bilgi edinmekte yarar var.

New York’ta nerede hangi tesiste konaklayacağınıza karar vermeden önce hangi bölgede konaklayacağınıza karar vermenizde yarar var. Bölge seçimi yaptıktan sonra aradığınız zevkte ve bütçede konaklama birimi bulmak çok daha kolay olacak.

New York’ta konaklama seçerken dikkat etmeniz birkaç şey de bulunuyor. Bunlardan en önemlisi eğer şehir merkezine yakın bir yerde konaklamayı düşünüyorsanız, rezervasyonunuzu biraz önceden yapmanızda kesinlikle yarar var. Bunun yanında şehir merkezinde bulunan tesislerin hemen hemen hepsi çok farklı konsepte ve fiyat aralığında bulunmaktadır. Bu yüzden merkezdeki otellerin hepsine göz atmanızda yarar var. İlk olarak eğer yalnız seyahat ediyorsanız, hostellere göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederim. New York’ta bulunan hostellerin büyük bir çoğunluğu otelleri aratmayacak özellikte ve konfordadır. Eğer bu şehirde hostellerde konaklamayı planlıyorsanız da New York Hostel Tavsiyeleri adlı yazımıza göz atmanızda yarar var. Bu yazıda şehirdeki en ideal bölgelerde bulunan 7 hostel tavsiyesini detaylı bir anlatım şekliyle bulabilirsiniz.

Eğer ailece veya grup olarak seyahat etmekteyseniz ilk olarak Airbnb aracılığıyla  dairelere göz atın derim. Eğer aradığınız zevkte daireyi bulabilirseniz, konaklamanız çok daha uygun fiyatta olacak. Özellikle 3-4 kişi seyahat ediyorsanız. Dairelerde kalarak hem daha ekonomik bir gezi yapabilir hem de kendinize ait bir dairede konaklamış olursunuz. Dairelerde konaklayarak kendi yemeklerinizi yapabilir ve New York’un süper pahalı restoranlarından da uzak durmuş olursunuz. Bu şekilde yaparak New York geziniz çok daha bütçeli hale gelecektir.

New York’ta nerede kalınır ? sorusuna en güzel cevaplardan biri Finans bölgesidir. Daha çok iş seyahatlerinin adresi olarak bilinen bu bölgede, geceleri şehirdeki en sakin bölge olarak biliniyor diyebilirim. Brooklyn Köprüsü ve Trinity Kilisesi gibi şehirde bulunan önemli yapılara yürüme mesafesinde bulunan bu bölge, New York’a iş seyahati dışında gidenlerin pek tercih ettiği yerlerden biri olarak bilinmese de. Bu bölge hafta içi oldukça hareketli olmaktadır. Akşamları ise sokaklar bomboş. Evet New York gibi bir yerde ölü bir bölge varsa o da bu bölge diyebilirim. Fakat New York’a hafta sonu seyahat ediyor ve gece hayatı önemli değil diyorsanız, bu bölgeye bir göz atmanızda yarar var. Çünkü bu bölgedeki oteller diğer bölgelerdeki otellere göre çok boş olmakta. Yani New York’ta hafta sonu için en uygun fiyatlı otelleri bu bölgede bulabilirsiniz. Peki hafta içi turistik yerleri keşfetmek için de bu bölgede kalınır mı ? diye soracak olursanız da, eğer hafta içi bu şehre gidiyorsanız Hayır, yok hafta sonu şehri ziyaret ediyorsanız Evet düşünülebilir. Bu Bölgenin kötü yanı ise, şehirdeki birçok noktaya ve turistik yerlere gitmek için metro, otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanma gibi bir zorunluluğunuz bulunmaktadır.

New York’ta nerede kalmalı sorusuna bir diğer güzel cevap ise Times Square olarak bilinen bölgedir. Bu bölge New York’un Asla Uyumayan Şehir kavramını çok güzel açıklamaktadır. Bu bölgede bulunan otellerde konaklamak ücret bakımından neredeyse imkansız. Çok ama çok önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor ve fiyatlar da öyle normal fiyatta değil. Tabi illa bu bölgede konaklamayı planlıyorsanız erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak biraz daha uygun konaklama birimlerini bulabilirsiniz. Bu bölgede konaklayacak olursanız gecelerin çok gürültülü olduğunu da unutmayın. Bunun yanında bu bölgede bulunan hemen hemen her şey oldukça pahalıdır. Fakat bu bölgede konaklamasanız dahi bu bölgeye mutlaka göz atmanızda yarar var.

New York’ta nerede kalınır ? sorusuna en güzel cevaplardan bir diğeri ise Doğu Midtown Bölgesidir. Central Park’ın hemen güney ucunda bulunan bölge, şehirdeki en merkezi bölgelerden biri olarak bilinmektedir. Bu bölgeden, Times Square bölgesine, Rockefeller Merkezine yürüyerek kısa bir sürede gitmek pekala mümkün. Ayrıca Empire State Binası’na da bu bölgeden çok daha rahat ulaşabileceğinizi unutmamanızda yarar var. Şehir merkezinden bile daha iyi bir konuma sahip bu bölgede, hem iş seyahati hem de gezi seyahati için oldukça ideal. Hani şu Amerikan filmlerinde ve dizilerinde sokakta bekleyen ardı ardına sıralanmış taksiler varya, işte onları bu bölgede fazlasıyla bulmak mümkün. Ayrıca adım başı Hot Dog’cıları da burada bulabilirsiniz. New York’ta nerede kalınır ? sorusuna en iyi alternatiflerden olan bu bölgeyi es geçmeyin derim.

New York’ta nerede kalınır ? sorusuna daha birçok bölge eklemek pekala mümkün. Fakat bu bölgelere göz atarak aradığınız zevkte ve aradığınız bütçede tesisleri rahatlıkla bulabileceğinizden dolayı, diğer bölgelere göz atmanıza bile gerek yok diyebilirim. New York’ta daha fazla bilgi için de Gezi Rehberi adlı sayfamıza göz atabilirsiniz.