Nevzat Dindar Galatasaray'ın Yeni Transferlerine Dair Gündeme Işık Tuttu

TAKİP ET

Galatasaray'da seçimin tamamlanmasının ardından gözler Dursun Özbek ve ekibinin yeni transferlerine çevrildi.

Geçtiğimiz sezon Burak Elmas’ın transfer konusunda çok pasif kalması ve herhangi bir şekilde başarılı transfer politikası yürütememesi, artık Galatasaray taraftarlarının transfer sezonlarını diken üstünde geçirmelerine yol açtı. Bu sezon seçimden hemen sonra takımın başına Okan Buruk’u getiren Dursun Özbek ve ekibi, Altyan’dan Kazımcan, Konyaspor’dan da Abdulkerim Bardakçı gibi transferlerle sezonu açtılar.

Henüz yerli ve yabancı transfer konusunda, özellikle de orta saha bölgesinde bir adım atmayan Dursun Özbek yönetiminin transfer politikasına ise Milliyet’in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar ışık tuttu. Paribahis transfer ağırlık politikası ile ilerleneceğini belirten Dindar, önemli isimlerin masada olduğunu ve görüşmelerin yoğun bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Dindar açıklamalarının devamında; “Galatasaray taraftarı doğal olarak büyük bir beklenti içinde. Yeni  ve iddialı bir yönetim geldi. Bu kadar iddialı isimlerin olduğu yerde insanlar beklentiye girer. Son sezont ravmatik bir sezondu. Bu sene yeni bir sayfa açıldı. Karamsar değilim. Rakiplerinizin hamleleri de önemli ama taraftarların tepkilerini abartılı buluyorum. Bir plana göre hareket edersiniz sonuçta en doğru ismi almaya çalışıyorlar. Galatasaray'ın yapacağı transferler var. Geçen hafta içinde bir kahvaltı düzenlendi. Burada adı geçen oyunculardan biri Erik Botheim'dı. Erden Timur da bunu doğruladı. İki farklı hukuk firmasından oyuncu ile görüş alındı. Net ve somut bir hedeften bahsedildi. Galatasaray, Fenerbahçe'nin eski bir oyuncusunu alsa taraftarlar şu an kulübü basmıştı. Biraz sabırlı olmalı taraftarlar. Transferde birçok denklem var oyuncu tarafı, menajerler ve aileleri... Dursun Özbek çok kaliteli bir takım kuracak.” ifadelerini kullandı.

Pazarlıklar Devam Ediyor

Florya’da ve Galatasaray’ın genelinde yoğun bir trafik olduğunu belirten Dündar; “Cenk Ergün, İtalya'da değil diye biliyorum ama anormal bir trafik var. Cek Ergün, bugün-yarın yurtdışı yapar. Florya'da çok yoğun bir trafik var. Kulüpler ve oyuncu temsilcileriyle ilgili muazzam bir trafik var. Önemli olan nicelikten ziyade nitelik. Sadece oyuncu alıp etkileşim almak gibi bir tavır olmaz. Pazarlıklar devam ediyor.” sözlerini kullandı.

Açıklamalarının devamında isimlerden de bahseden Dindar; "Idrissa Gueye, Galatasaray'la adı geçen oyuncular arasında yer alıyor ama öncelik değil. Gueye transferi bence düşük ihtimal. Joao Pedro büyük ihtimalle Galatasaray'da. Galatasaray, Pedro ile anlaşma sağladı. Monza ve Valencia da oyuncunun peşinde ama Galatasaray'ın sunduğu imkanları sunan başka bir takım yok. Gerekli anlaşmalar sağlandı. Cenk Ergün'ün İtalya seferinde transferini bitireceği oyuncu olacak. Bu transferin 5 milyon Euro civarında bir rakamla biteceğini düşünüyorum. Pedro'nun Galatasaray'a değer katacağı bir gerçek. Hücum hattını her bölgesinde oynaması daha değerli bir hale getiriyor. Çok kaliteli bir oyuncu. Bu ligde daha fazla etki yaratabilecek bir oyuncu. Joaoı Pedro'nun Galatasaray forması giyeceğini düşünüyorum. Oyuncu tarafıyla anlaşma sağlandı. 3 yıllık bir anlaşma ve oyuncuya yıllık 2 veya 2.5 milyon euroluk bir ücret ödenecek. Pedro bu hafta Galatasaray'da olabilir. İyi bir transfer." dedi.

Ön Libero Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon ön libero konusunda bir türlü istediğini bulamaması ve bu mevkiyi doldurmak istediği isimlerin yaptıkları bireysel hataların, takıma pahalıya mal olması, ön liberodaki seçicilik ve dikkati büyük ölçüde arttırdı. Bu bölgeye uzun vadeli nokta atışı transfer yapmak isteyen Galatasaray’ın arayışlarını ise Nevzat Dindar şu kelimelerle ifade etti: “Ön liberoda ana hedef William Carvalho. Oyuncu Real Betis'in kamp kadrosuna dahil edilmedi. Fenerbahçe de ilgileniyor ama Galatasaray'a yakın olduğunu söyleyebilirim. Listenin başında yer alıyor. Listede ayrıca Sergio Oliveira var. Oliveira'nın da ciddi bir şekilde listede olduğunu söyleyebilirim. Tanguy Ndombele de listede yer alıyor. 6 numara için ana hedef William Carvalho bunu açıkça söyleyebiliriz. İbre bazen Galatasaray'a kayıyor bazen başka takımlara. Real Betis'in 1 sene kontratı kalan oyuncuyla devam etmemesi öngörülüyor. Jesus'un eski hocası olması Fenerbahçe'nin de avantajlı olduğunu gösteriyor. Carvalho konusunda Galatasaray'da iyimser bir hava var. William Carvalho ismini net bir şekilde söyleyebiliriz. Pedro'da olduğu gibi bu hafta Carvalho konusunda da fotoğrafın netleşmesini bekliyorum. Ndombele de alternatifler arasında. Sergio Oliveira da 8 numara için düşünülen isimlerden biri. Fenerbahçe de Oliveira'nın peşinde. İsim çok ama insanlar imza bekliyor. Bu futbolcular insanı uğraştırır. Galatasaray ilk 11'de oynayacak en az 5-6 transfer yapacak.”

Galatasaray’a Yakışan Oyuncular Gelecek

Nevzat Dindar, Dursun Özbek ve yönetiminin her ne kadar şu an için tam anlamıyla bir somut atmamış olmalarının, taraftar nezdinde büyük önem taşıdığını söylese de ilerleyen günlerde adından da fazlasıyla söz ettirilecek bir takım kurulacağını söyledi. Dindar; “Günün sonunda Galatasaray muazzam bir kadro kuracak. Buna inanmasam en başında ben eleştiririm. Galatasaray, Avrupa'da yok diğer takımlar haftada iki maç oynayacak ve Galatasaray'ın limiti çok fazla. Ayrıca para harcamaya yakın bir Galatasaray yönetimi var. İşi aceleye getirmeye gerek yok. Galatasaray'a yakışan A sınıfı oyuncular olacak. Son gülen iyi güler. Bunu diyorsam da bir bildiğim vardır. Erden Timur iyi niyetle çalışıyor. Bu gecikme biraz yetki karmaşasından kaynaklanıyor. Erden Timur ve Cenk Ergün oyuncularla ve temsilcileriyle görüşüyor. Kampa en fazla 1 hafta sonra transferler gider. Galatasaray'da 2017'de yapılan transferlerin birçoğu kampa katılmamıştı." ifadeleriyle Galatasaray’ın güncel transfer vizyonunu da gözler önüne serdi.

Forvet için İsim Verdi ve Defans Hattına Yapılacak Takviyeleri Söyledi

Nevzat Dindar, Galatasaray’da forvet transferinin gündemde olan konular arasında yer aldığını belirterek; “Galatasaray çok iyi bir forvet oyuncusu alacak. Shomurodov ismi gündemde. Muhammed'in satılması olasılıklar arasında yer alıyor. Gomis bir hamle oyuncusu ve Diagne gider Umut Bozok, Galatasaray'dan haber bekliyor. Oyuncu Galatasaray'ı istiyor. Galatasaray'ın çözmesi gereken problemler var ve bu problemler çözülecek. Aynı anda çözülmesi gereken çok problem var.” sözlerini kullandı.

Dündar açıklamalarının devamında; "Kaan Ayhan'ın menajeri stattan bir paylaşımda bulundu. Galatasaray'ın gündeminde yer alan isimlerden biri Kaan Ayhan... Dursun Özbek statta birçok görüşme yapıyor ama hangi oyuncu için geldiğini bilmiyorum. Kaan Ayhan dışında Güven Yalçın ve Can Bozdoğan'ın da menajeri.Mert Müldür ilk aşamada olmadı. Galatasaray'ın oyuncuya ilgisi devam edecek. Galatasaray'dan istenen bonservis bedeli 7 milyon Euro. Vedat Muriqi ile ilgili Galatasaray'ın bir girişimi yok. Galatasaray'ın özellikle bayram öncesinde transferi açıklama gibi bir düşüncesi yok. Gün veremiyoruz. Sadece şunu söyleyeyim bir yurt dışı seferi daha olacak. Bazı şeyler daha da netlik kazanacak. Marcao konusunda herkes blöf yapıyor. Galatasaray da isteyen kulüpleri davet etti. 8-10 milyon eurolar hayal. Marcao takıma katıldı ve takımda kalması bir transfer etkisi yaratır. Luyindama'nın satın alma opsiyonu kullanılmayacak. Bafetimbi Gomis net bir şekilde takımda kalacak. Diagne ise Türkiye'den bir takıma verilmeyecek. Muhammed'in çıkışı kolay gözüküyor ama Muhammed geçen sezonu iyi değerlendiremedi. Muhammed bence gider ve direkt formayı teslim edeceğiniz forvet gelir. Alexandru Cicaldau kampa götürülecek ama ana planda olacağını düşünmüyorum." sözlerini kullandı.