Necati Hoca, Robin Yalçın'ı uyardı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un yeni transferi Robin Yalçın'ın kramponunda 'Bismillah 99′ yazmasının dinen sakıncalı olduğu belirtildi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un 3 yıllık sözleşme imzaladığı Almanya doğumlu 21 yaşındaki futbolcusu Robin Yalçın’ın kramponundaki ‘Bismillah 99′ yazısı taraftarlardan tepki topladı.

“Bu saygısızlık olarak algılanmasın, ben Müslümanım. Her yere Allah’a inanarak gittiğim için, her seferinde ne yaparsam yapayım yanımda hissetmek istiyorum. Futbol oynarken de yakın hissetmek istediğim için, böyle bir karar aldım ve bu kararımdan dolayı çok mutluyum” şeklinde açıklama yapan Robin Yalçın’ın bu hareketine Necati Hut Hoca da tepki gösterdi.

Necati Hoca: “Kesinlikle yasak”

Çay Tv’de yaptığı programlarla adından söz ettiren Necati Hoca konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Müslümanım diyen bir insan ayakkabısına besmele yazamaz. Besmele mukaddestir, Allah’ın kelamıdır, ayağa kadar düşecek durumu yoktur. Allah’ın kelamı, hürmetten ve saygıdan ötürü belden aşağıya inemez. Kalbine yaz, alnına yaz, koluna yaz ama ayağa kesinlikle yazılamaz. Belden aşağıda hiçbir yere besmele inemez, müslümana yasaktır. Ama başka bir dindensen ne olsa yaparsın. Bunun yanlış olduğunu bu futbolcu kardeşimizin bilmesi gerekiyor. Müslüman ise böyle yapmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Taraftar da tepki gösterdi

Öte yandan haberin yayınlanmasının ardından sosyal medyada da taraftarlar Robin Yalçın’a tepki gösterdi.

Yapılan paylaşımlarda taraftarlar; “Böyle saçmalık mı olur krampona mı yazılır terbiyesiz ya.. Allah kelamını ayaklara düşürmüşler bravo. Kafa çok güzel…  Bismillah formana yaz gögüsünde taşı, ayakların altına nasıl alabiliyorsun bunu Rize’de oynatan kim… Millet başının üstüne yazar bizim fulbolcumuz ayağına yazmış yazıklar olsun bir de o ayakla Rize sokaklarında geziyor… Din ve islama Saygısızlık veya bilmemek…” şeklinde yorumlarda bulundular.

İlgili Haber

Rizesporlu futbolcunun kramponu dikkat çekti