Nazan öğretmenin yakınları mahkeme kararına tepkili

TAKİP ET

Rize'de geçen yıl minibüsün çarptığı öğretmenlerden yaşamını yitiren Nazan Koçer'in yakınları ile yaralanan Marife Özay, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Rize'de, 27 Aralık 2018'de Gülbahar Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda Kazım Eren Kazdal yönetimindeki 53 AAG 699 plakalı minibüs, yolun karşısına geçmeye çalışan Nazan Koçer (49) ve Marife Özay'a çarpmış, Koçer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, Özay ise yaralanmıştı.

Kazanın ardından tutuklanan Kazdal, geçen hafta mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kazada yaralanan Özay ve hayatını kaybeden Koçer'in kardeşi Nalan Demirel ile öğretmen arkadaşları ve öğrencileri, Rize Adliyesi önünde toplanarak karara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Kazada yaralanan Marife Özay, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala kazayı hatırlamadığını ve henüz görevine başlayamadığını dile getirerek, "Şu an sanık dışarıda, tutuksuz." dedi ve sanığın tutuksuz yargılanmasının kendisi ile ölen öğretmen arkadaşının yakınlarının ve öğrencilerinin acısını artırdığını söyledi.

Yaya geçidinden geçerken bir trafik canavarı tarafından biçildiklerini ifade eden Özay, "Arkadaşım vefat ettiği için okuldan tayinimi istemek zorunda kaldım. Suçsuz olduğum halde bunun hesabını neden veriyorum? Arkadaşım neden bir yıldır mezarda yatıyor? Bunun hesabının birilerinden sorulması gerekiyor. Hesabı sorulacak kişi de belli." şeklinde konuştu.

Kazada hayatını kaybeden Nazan Koçer'in kardeşi Nalan Demirel ise yaptığı açıklamada, "Ablam toprağın altındayken o kişi dışarıda rahat rahat gezebiliyor. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Rize'de minibüs 2 öğretmene çarptı

Rize'de minibüsün çarptığı öğretmen hayatını kaybetti

Nazan Öğretmen son yolculuğuna uğurlandı