Mustafa Baltacı'nın adaylığında usulsüzlük iddiası!

TAKİP ET

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP), 31 Mart Yerel Seçimleri için Rize'nin Çayeli ilçesinden Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı'nın görevinden istifa etmediği iddiasıyla Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunuldu.

AK Parti'nin, 19 Ocak'ta Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla Rize'de düzenlediği 'Aday Tanıtım Toplantısı'nda Çayeli ilçe Belediye Başkan Adayı olarak, TFF Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu olan Mustafa Baltacı'nın adı açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayeli İlçe Başkanlığı'nın, Baltacı'nın TFF Genel Sekreter Yardımcılığı görevi nedeniyle 'devlet memuru' statüsünde olduğu için 1 Aralık'ta istifa etmesi gerektiği, ancak böyle bir istifanın söz konusu olmadığı gerekçesiyle, adaylığının düşürülmesi için İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunduğu öğrenildi.

CHP Çayeli ilçe Başkanı Hızır Kadıoğlu'nun imzasıyla Çayeli İlçe Seçim Kurulu'na, 23 Şubat'ta yapılan, 'Baltacı'nın adaylığına itiraz' başvurusunun, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Serdar Güner tarafından kabul edildiği ve itirazın hafta içerisinde işleme konularak, İlçe Seçim Kurulunda görüşülerek karara bağlanacağı kaydedildi.

CHP İlçe Başkanı Kadıoğlu, başvuruyu doğrularken; YSK tarafından, 23.10.2019'da yayımlanan 1036 sayılı karar ile 2839 sayılı kanunun, 'adaylık istifalarını' içeren 18.maddesine vurgu yapılan başvuruda, aynı kanunun 'görevden ayrılma hükümlerini' içeren 19. maddesine de göndermede bulunuldu.

İlçe Seçim Kurulu reddetti

Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu'nun imzasıyla Çayeli İlçe Seçim Kurulu'na, AK Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı'nın TFF Genel Sekreter Yardımcısı görevinden istifa etmediği gerekçesi ile adaylığının iptal edilmesi istemiyle yaptığı başvuru Çayeli İlçe Seçim Kurulunca reddedildi.

Çayeli İlçe Seçim Kurulu konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonundan bilgi istedi. Türkiye Futbol Federasyonu Mustafa Baltacı’nın federasyonda SGK’lı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığını ve 1 Aralık 2018 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki bu görevinden istifa ettiğini Çayeli İlçe Seçim Kuruluna bildirdi.

Bu yazışmanın ardından Çayeli İlçe Seçim Kurulu, AK Parti Çayeli Belediye Başkanı Mustafa Baltacı’nın görevinden yasal olarak aranan süre içerisinde istifa ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu’nun itirazının reddine karar verdi.