Montajlı fotoğraf için suç duyurusu

TAKİP ET

Mimarlar Odası Rize Şube Başkanı Mustafa Mahmutoğlu, MHP İl Başkanı Cem Kazmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Sayfasında montajlı fotoğraf paylaşan Kazmaz, suç duyurusunun ardından o fotoğrafı kaldırdı.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu ile birlikte seçim çalışmaları yapan Mustafa Mahmutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz hakkında; gerek basın açıklamalarıyla ve gerekse sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı montajlı fotoğraflarla kişisel haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KAZMAZ: “MAHMUTOĞLU, NEDEN GOCUNDUNUZ!”

Basın açıklamalarında hakarete varan ifadeler kullandığı ve montajlı fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı için hakkında suç duyurusunda bulunulan MHP Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz ise kendini savunarak, “Mustafa Mahmutoğlu, neden gocundunuz” dedi.

Yaptığı açıklamada, Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu hakkındaki iddialarını yineleyen Kazmaz, Bekaroğlu’nu Mustafa Mahmutoğlu’nun Rize’ye getirdiğini, yanından ayrılmadığını ve listesinden aday olacağının söylendiğini ifade ederek, servis ettiği ve sayfasında paylaştığı fotoğrafların Yüksekova Haber sitesi, DİHİ ve PKK’nın haber sitelerinden alındığını bildirdi.

Kazmaz açıklamasında, “Bu resimleri Photoshoplu addederek, düşüncelerimizi dile getirmemizi hakaret sayarak aleyhimize dava açtığı haberleri yer almaktadır. Eğer Yüksekova Haber Sitesi, DİHİ ve PKK’nın haber siteleri gerçeği yansıtmıyorsa, sarf edilen sözler bu şekilde değilse, kendisini bunun aksini ispata davet ediyoruz” dedi.

MAHMUTOĞLU: “ADALETE GÜVENİYORUM”

Konuyla ilgili olarak Mustafa Mahmutoğlu ise; durum tespiti yapılarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve konunun yargıya intikal ettiğini, bundan sonraki süreçte adaletin en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.

FOTOĞRAF SAYFADAN KALDIRILDI

Mustafa Mahmutoğlu’nun, hakkında suç duyurusunda bulunduğu Cem Kazmaz, facebook sayfasında paylaştığı fotoğrafın üzerine şu notu eklemişti: “Mehmet Bekaroğlu ve Mustafa Mahmutoğlu’nun resimdeki ağababaları eksiği tamamlanmış! Dikkat komutanınız sağda beyler ve gözü üzerinizde onu mahcup etmeyiniz!”

Öte yandan, Mahmutoğlu’nun suç duyurusunda bulunmasının ardından montajlı fotoğrafın, bahse konu sosyal paylaşım sitesinden kaldırılmış olduğu görüldü.