Milli Takımın Lüksemburg Galibiyeti Sonrası Futbolculardan ve Teknik Heyetten Önemli Açıklamalar Geldi

TAKİP ET

A Milli Futbol Takım'ın Lüksemburg galibiyeti sonrasında hem futbolculardan hem de teknik heyetten önemli açıklamalar geldi.

Genel manada oynana futbolun göz kamaştırması ve UEFA Uluslar Ligi C Klasmanı için milli takımımızın son derece iyi futbol oynadığı gündemdeki konulardan biriydi. Futbolcularımız genel manada bu klasman adın fazla olduklarını ve bu durumun aviator oyna oyun tarzı nedeniyle de net bir şekilde görüldüğünü ifade ettiler. Teknik heyet ise genel performanstan, hücum oyuncularının verimliliğinden ve takım oyununun giderek ilerlediğinden bahsederken, bir üst klasmana yükselmenin ise kesin olduğunu dile getirdiler. Önümüzdeki iki maçı da iyi bir şekilde geçip, güzel galibiyetlerle grubun tamamlanmasını istedikleri ise genel manada açıklamalarının tümünde ifade edilen konulardan biri oldu.

Uğurcan Çakır: Burayı Hak Etmiyoruz!

A Milli Futbol Takımı kalecisi Uğurcan Çakır, karşılaşma geneline dair değerlendirmelerde ve önemli açıklamalarda bulundu. Uğurcan Çakır, A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar Ligi’nde çok daha üst kademeleri hak ettiğinden bahsetti ve bir an önce üst kademeye yükselerek, Türkiye’nin gerçek gücünü görmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Çakır; “İyi bir mücadele oldu. Bazen iyi oynamadığımız zamanlar da vardı. Buradan galibiyetle ayrılmak önemliydi. Bir an önce B Ligi'ne yükselmek istiyoruz. Burayı hak etmediğimizi biliyoruz ama buraya da kendimiz geldik.” ifadeleriyle karşılaşma geneline dair açıklamalarda bulundu.

Çağlar Söyücü: Burada Oynamak Herkes için Zor

A Milli Futbol Takımımızın stoperi olarak görev yapan Çağlar Söyüncü, UEFA Uluslar Ligi C Klasmanı özelinde oynanan futbolun, sadece kendisi adına değil herkes için önemli zorlukları olduğundan söz etti. Çağlar Söyüncü açıklamalarının devamında; “Burada oynamak sadece bizim için değil tüm Milli Takım oyuncuları için zor oluyor. Ülkemiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Buraya biz düştük ve çıkarmak da bizim işimiz. Buradan gol yemeden alabileceğimiz tüm galibiyetleri alıp B Grubu'na yükselmek istiyoruz. Galibiyetler geldikçe neşemiz yerine geliyor. Burada taraftarımız bizi çok iyi destekliyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Yorgunluklar oluyor ama bunlar tatlı yorgunluklar. Galibiyetlerle devam ederek en iyi şekilde devam etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Stefan Kuntz: Bu Maçları Kaybedebilirsin ama Biz Kazandık

A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz da maç sonunda önemli ve umut verici açıklamalarda bulundu. Stefan Kuntz, bu tür maçların birçok faktörden ötürü kaybedilebileceğini ancak milli takımımızın iyi bir performans gösterip galip gelmeyi başardığını ifade etti. Kuntz; “Bu akşam zor bir maç oldu. Gruptaki en zor rakibimiz demiştik. Zaten farklı bir tablo ortaya çıktı. Bazı oynamayan oyuncularımızı da sahaya sürdük. Böyle maçları kaybetme riskiniz de vardır. Ancak biz yine de kazanmayı başardık. Yine gol yemedik. Bu da çok önemli. Oyuncu seçimini ona göre yapıyoruz. Dört maçlık bir periyor. Serdar da sonradan girdi ve golünü attı. “ ifadeleriyle karşılaşma geneline dair açıklamalarda bulundu. Enes Ünal yerine neden Serdar Dursun’un tercih edildiği yönündeki soruya da sakatlık ve form grafiği cevaplarını veren Kuntz, milli takımın gruptaki en zor maçından iyi bir galibiyet ve iyi bir futbol ile ayrılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.