MHP Rize Yönetiminden Kalkandere OSB'ye ziyaret

TAKİP ET

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, İl Başkan yardımcıları Şener Bülbül, Mustafa Ertürk, Mustafa Yıldız, İl Disiplin Kurulu Başkanı Recep Kuk ve Kalkandere İlçe Başkanı Yaşar Yılmaz ve ilçe yönetimi ile birlikte Rize Organize Sanayii Bölgesi Müdürü Hasan Günal'ı makamında ziyaret ettiler.

Birinci etabı tamamlanmak üzere olan Rize OSB’de 21 yatırımcı çalışmalarına devam ederken 3 yatırımcının üretime başladığı ve toplam 1000 kişinin istihdam edileceği ifade edildi. Beklenenden daha fazla ilgi gördüğü belirtilen yatırında 2. Etap çalışmalarına hızlıca başlandığı ve planlamasını bitmek üzere olduğu duyuruldu.

MHP Yönetimine OSB hakkında bilgi veren Günal; hedeflerinin her zaman büyük olduğunu ve büyük düşündüklerini ifade ederek, “Yapılan yatırımlardan önce Ülkemiz sonra bölgemiz kazançlı çıkmalıdır. Altyapısı, üstyapısı, lojistik sorunları, nitelikli ve ara eleman sorunları çözülmüş OSB’mizin ilimize katma değer katacağı bir gerçektir. Bu manada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hasan Günal’ın Kalkandere’deki OSB’nin kurulma mücadelesinde vermiş olduğu emeği ve kararlı duruşu takdir ettiğini belirterek kendisini kutlayan İl Başkanı Birben, “12 ay çalışan bir sanayisi olmayan Rize için OSB bulunmaz bir nimet ve fırsattır. Yatırımın fizibıl olması, doğru zamanda doğru yerde yapılırsa amacına ulaşacağı ve katma değer katacağının Rize deki tek örneğidir” dedi.

Rize’nin al-i menfaatleri için siyasi Partiler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışma yapması ve birlikte planlama yapması gerektiğinin altını çizen Birben; “Atalarımız boşuna yere akıl akıldan üstündür dememişlerdir” ifadesini kullandı.