MHP Rize İl Başkanı Alkan'dan Haldun Domaç'a sert tepki

TAKİP ET

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Aspor'da yorumculuk yapan ve Rizespor için asansör takım benzetmesinde bulunan Haldun Domaç'ı sert bir dille eleştirdi.

Aspor’dan canlı olarak yayınlanan Çaykur Rizespor’un Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçı esnasında yorumculuk yapan Haldun Domaç’ın Rizespor için asansör takım benzetmesi yapmasına MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan da sert tepki gösterdi.

Tv53 Youtube Kanalında Gazeteci Turgay Ayhan’ın Bir Başka Konu isimli programına konuk olan Başkan Alkan açıklamasında, “Aspor’da yorum yapan Haldun Domaç’ın kendilerine göre büyük İstanbul takımlarıyla alakalı oynadıkları maçlarda, en azından Türkiye Kupası gibi ortak olunabilecek maçlarda yorum yaparken şu Rizelilerin gönlünü kırmayayım diyebilecek kadar adam olması lazımdı. Ama maalesef bu tür yorumcular Rizelilerin yüreğini, onurunu, şerefini kırmayla alakalı çalışıyorlar. Ama onların ağababalarının onuru, şerefi, edebi, Rizelinin gururunu kırmaya yetmez.” dedi.

Rizesporla ilgili yorum yaparken edeplerini korusunlar

Alkan açıklamasında şunları söyledi: “Artık bu Haldun Domaç gibi insanların Aspor dahil ekranlara çıkmaması lazım. Türkiye Kupası anlatmasın bunlar, gitsin amatörde maç anlatsın. Bu kişinin geçmişinde nasıl bir başarı var bilmiyorum ama Rizesporun sportif faaliyetleriyle ilgili yorum yapmak ona düşmez. Bunun gibiler kimin önünde eğiliyorsa eğilsinler, ama Rizeliyle ilgili, Rizespor ile ilgili cümle kurarken edeplerini, şereflerini korusunlar. Bana 11 yaşındaki oğlum Rizesporla ilgili neden böyle diyorlar biz asansör takım mıyız diye sorduğunda ne diyeceğimi bilemedim. 11 yaşındaki oğlum Ahmet Efe’ye bu soruyu sordurma ve beni cevapsız bırakma hakkına ne o, ne de hiç kimse sahip değildir. Spikerin Rizespor’un attığı golden sonraki sevinciyle Fenerbahçe’nin doksanıncı dakikada attığı golden sonra ki sevinci bir değildi. Büyük takım taraftarı olabilirsiniz. Bir yanda Süper Lig, diğer yanda 1. Lig takımı var. Bütçeler belli, camiaların sporsal anlamda gücü belli, dengeler zaten belli. Böyle bir noktada Rizespor camiasının taraftarının gönlünü kırmaya ne gerek var. Derhal gereği yapılmalıdır.”

Rizespor tamamen Rize’nin kucakladığı bir takım olamadı

Öte yandan Çaykur Rizespor’un yeni yönetimine de başarılar dileyen ve bu sezon takımın yeniden Süper Lige çıkmasını arzu ettiklerini ifade eden Başkan Alkan, “Çaykur Rizespor’un hep birkaç kişi tarafından yönetildiğine inananlardan olmuşumdur. Belirleme başkanlarımızla, belirleme listelerimizle Çaykur Rizespor yönetimi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bir kesimi mutlu ediyor, bir kesimi ise üzüyor ama Rizespor hiçbir zaman tamamen Rize’nin kucakladığı bir takım olamıyor. Yıllardır Rize’de böyle bir denge var. İnşallah bundan vazgeçebiliriz.” dedi.