MHP'nin 3 beldede aday göstermesine engel!

TAKİP ET

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Yerel Seçimlerde MHP, Salarha, Muradiye ve Kendirli Beldelerinde Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi adayı gösteremedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 31 Mart Mahalli İdareler ve Yerel Seçimleri için aday belirleme sürecinin titizlikle yürütüldüğü ve 20 Şubat 2024 Salı gününe kadar listelerin İlçe Seçim Kurullarına teslim edildiği belirtildi.

Cumhur İttifakı kapsamında Rize Merkez ve Güneysu ilçesi dışında tüm ilçe ve beldelerde aday gösteren MHP, Rize Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi adaylarının gerekli evraklarının yanında kendisine bağlı bulunan Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgeleri için de belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının evraklarını 19 Şubat 2024 Pazartesi günü İlçe Seçim Kuruluna teslim etti.

MHP tarafından yapılan açıklamada, “İlçe Seçim Kurulu tarafından parti yetkilimize başvuru tarihimiz olan 19 Şubat 2024 Pazartesi günü teslim anında bildirim yapılarak eksikliklerin YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre 22 Şubat 2024 Perşembe gününe kadar tamamlanması gerektiği belirtilmesi gerekirken İlçe Seçim Kurulu tarafından yazılı veya sözlü olarak tarafımıza hiçbir bildirim yapılmamıştır.” denildi.

Kurul tarafından evraklarda eksik olduğu bildirilmemesine rağmen, başvuru evraklarından eksik olduğunun haricen fark edildiğini belirten MHP Rize İl Başkanlığı, eksik evrakların 23 Şubat Cuma günü mesai saatleri içinde İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildiğini ancak Kurulun evrakların süresi içinde teslim edilmemesinden dolayı Salarha, Muradiye ve Kendirli seçim bölgelerinde MHP’ye aday gösterme hakkı tanımadı.

İlçe Seçim Kuruluna ve İl Seçim Kurulu’na yapılan itirazların reddedildiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi; “Hukuka aykırı bir şekilde verilen bu karar neticesinde 3 beldemizde seçime girme hakkı elimizden alınmış, adeta demokrasiye darbe vurulmuştur. İlçe Seçim Kurulu yetkililerin ihmali ve iş bilmezliği neticesinde İl Başkanlığımız kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılmış, adaylarımız töhmet altında bırakılmıştır. 
YSK’nın aldığı bu kanunsuz kararı halkımızın vicdanına bırakıyor, bu süreçte kasıtlı bir şekilde görevini ihmal eden İlçe Seçim Kurulu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz.”