Metin: Derepazarı Rize'nin aynası olacak

TAKİP ET

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, kentsel dönüşüm projeleriyle Derepazarı'nın Rize'nin aynası olacağını söyledi.

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Tv53 Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanan Turgay Ayhan ile "Bir Başka Konu" programının konuğu oldu.

Başkan Metin programda, yaklaşık 18 aylık görev süresi boyunca Derepazarı'nda yaptıkları çalışmaları anlatarak, hayata geçirecekleri projelere değindi. Rize'de bütçe anlamında en rahat belediyeyi kendisinin devraldığını söyleyen Başkan Metin, "Belediyemizin borcu vardı ama fazla bir borç değildi. Piyasaya borcumuz yoktu. Sadece iller bankasına borç vardı." dedi.

Kentsel dönüşüm projesini çok önemsedikğini ve Derepazarı için olmazsa olmaz projelerinin başında yer aldığını belirten Başkan Metin, "Derepazarı Rize’nin bir aynası olacak. Derepazarı, Rize merkeze en yakın ilçe konumunda. Biz Derepazarı'nı öyle güzel yapmalıyız ki insanları buraya çekmeliyiz. Benim hedefim bir Marmaris, bir Kuşadası yaratmak. Kentsel dönüşüm konusunda düğmeye bastık. Şu anda son aşamaya geliyoruz. Proje bitti. Bu ayın sonunda vatandaşlarla sözleşme imzalamaya başlayacağız. Ben vatandaşımızın üzülerek imza atmasını asla istemiyorum. Vatandaş gönül rızasıyla gelecek imzasını atacak. Vatandaşların cebinden bir lira para çıkmayacak. Birebir dairesini alacak. Toplu konut projemizi TOKİ ile yapmıyoruz. Yap işlet devret modeliyle müteahite yaptırıyoruz. Hedefimiz Derepazarı’na iki bine yakın konut yapmak. Bu olmazsa olmazımızdır" dedi.

"Kendimi  başarılı olmuş saymam"
 
İlk etap konutları ilçeye bağlı Eriklimanı Mahallesinde yapmak istediklerini kaydeden Başkan Metin, "Burada yapacağımız konutlar modern mimari özelliklerini taşıyacak. Bu projede 18 ay devlet zaten vatandaşa kira yardımı yapıyor. Şu an 85 dairelik projemiz başladı. Geçen hafta temeli attık. Daha birinci katın temeli atılmasına rağmen şimdiye kadar 30 daire satıldı. Fiyatlar artmazdan biran önce vatandaşlarımız kalan daireleri almalıdır. Proje belediyenin arazisinde yapılıyor ve burayı kat karşılığı verdik. Belediyenin şu anda orada 14 dairesi, 2 adet dükkânı var. Derepazarı sahili Rize’nin en güzel sahili oldu. Kentsel dönüşüm de bittiğinde ilçemiz Derepazarı Rize’nin tam anlamıyla aynası olacak. Bunu halledemezsem kendimi başarılı olmuş saymam" şeklinde konuştu.