Metal Asma Tavan Çeşitleri Nelerdir?

TAKİP ET

Metal asma tavan hali hazırda bulunan tavanın altına bir kat tavan daha eklenmeye denir. Asma tavan yaptırmanın genellikle iki amacı vardır.

Metal asma tavan hali hazırda bulunan tavanın altına bir kat tavan daha eklenmeye denir. Asma tavan yaptırmanın genellikle iki amacı vardır. Birincisi dekoratif amaçlıdır. Taş yünü, alçı pas, metal asma tavan, suntalam, gibi malzemeler ile yapılır. İkincisi ise tavandan geçen borular ya da kabloların oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için yapılır. Isı yalıtımını sağlamak için de asma tavan kullanılabilir.

Metal Asma Tavan Çeşitleri

1- Lay-On Asma Tavan

Görünür taşıyıcılıdır. Hali hazırdaki T15/24 sistemine galvaniz ya da alüminyum tavan plakalarının üst kısmına oturtulmasıyla elde edilir. Hastaneler, spor salonları, ofisler, üniversitelerde kullanılır.

2- Lay-In Asma Tavan

Görünür taşıyıcılıdır. T15 kanallı sisteme, galvaniz ya da alüminyum tavan plakalarının birleştirilmesi ile oluşturulmaktadır. Panelleri hariç Lay-on tavan sistemiyle aynıdır. AVM'ler, ofis tavanları, otellerde sıkça kullanılmaktadır.

3- Clip- In Asma Tavan

Hali hazırda bulunan omega kesitli üçgen kıstırmalı kanalla birleştirilir. Galvaniz ya da alüminyum tavan plakalarının birleştirilmesi ile oluşturulmaktadır. Bu sistemde plakalar birbirlerine temas eder ve taşıyıcı sistemi gizler.

4- Hook-On Asma Tavan

Kancalı gizli taşıyıcılıdır. Hali hazırda bulunan Z kesitli taşıyıcı kanallar ile birleştirilir. Birbirine temas eden paneller sayesinde sistem gizlenir. Hook-on metal asma tavan koridor bulunan alanlarda, sanayi kuruluşlarında, konferans salonlarında kullanılır.

5- Baffle Asma Tavan

Tavanda bulunan U ya da  L taşıyıcılara dikey bir şekilde asılan U kesitli panellerdir. Estetik bir görünüm oluşturur. Holler, oteller, davan alanlarında kullanılır.

6- Eğrisel Baffle Asma Tavan

Baffle asma tavandan tek farkı eğrisel bir şekilde monte edilmesidir. Alüminyum ya da galvaniz kullanılır. Metal asma tavan olarak ekonomi açısından daha uygundur.

7- Petek Asma Tavan

U biçimindeki profillerin iç içe geçirilen paneller yardımı ile elde edilir. Sanayi kuruluşları ya da devlet alanlarında sıklıkla karşımıza çıkar.

8- Mesh Asma Tavan

Ütülü ve ütüsüz çeşitleri bulunur. Modern projelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Görsel olarak daha faklıdır.