Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

TAKİP ET

Eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Eski Başbakan ve Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı Ahmet Mesut Yılmaz Şişli'de tedavi gördüğü özel hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti.

Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Mesut Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hastaneden Açıklama

Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Sayın Ahmet Mesut Yılmaz, yaklaşık 2 yıldır akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibarıyla yenik düşmüş ve Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz, Türk milletinin başı sağ olsun."

Cenazesi Pazar günü

Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, hayatını kaybeden ağabeyinin cenazesi ile ilgili bilgileri paylaştı.

Turgut Yılmaz, cenazenin koronavirüs tedbirleri altında Pazar günü 12.00'de Marmara İlahiyat Camisinden kaldırılacağını ifade ederek, "İki aylık bir tedavi sürecinde bu sabah abimi kaybettik. Başımız sağ olsun. Acımız büyük. Allah bundan sonra ona huzur içinde yatmayı nasip etsin. Kısmetse Pazar günü saat 12.00’de korona tedbirleri, pandemi tedbirleri içerisinde öğle namazından önce Marmara İlahiyat Camii'nde cenaze namazı kılacağız. Hepimizin bu dönemde kurallara riayet etmesi lazım. Maske takması lazım mesafeye uymamız lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzun bir süre rahatsızlık geçirdi. Ben sabah eşleri Berna Hanım ile bir telefon görüşmesi yaptım. Allah taksiratını artırsın. Türkiye'de gerek Başbakan olarak gerek Dışişleri Bakanı olarak gerek Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevler icra etmiş olan bir devlet adamı. Aynı zamanda hemşehrim. bundan dolayı da bir hukukumuz var. Sağolsun tüm davetlerimize sağlıklı olduğu süreç içerisinde katılma erdemini göstermişti. Ve bundan dolayı da kendilerine bir şükranım var. Tüm ailesine başta eşi olmak üzere başsağlığı diliyorum. Allah taksiratını affetsin ve milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz'ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Akşener'den Açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medyadan yayımladığı mesajında “Türkiye’nin yetiştirdiği kıymetli devlet insanı, Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti... Merhuma Allah’tan rahmet, değerli eşine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun...” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'dan Açıklama

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından, “Eski Başbakanlarımızdan, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Mesut Yılmaz için Saygı Duruşu

Türkiye Futbol Federasyonu, bu hafta oynanacak müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Federasyonun açıklaması şöyle: "Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Mesut Yılmaz için 30, 31 Ekim, 1, 2 Kasım tarihlerinde oynanacak Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve 3. Lig müsabakaları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Merhum Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz."

Mesut Yılmaz Kimdir?

Ahmet Mesut Yılmaz, 6 Kasım 1947'de İstanbul'da doğdu. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Almanya Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisans çalışması yaptı. Özel sektörde yönetici olarak çalıştı, sanayi sektöründe görev yaptı. 

1983 yılında Anavatan Partisi'nde kurucu üye olan Yılmaz, Avrupa Demokrasi Birliği Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yılmaz'ın Almanca ve İngilizce dillerinde iki eseri yayınlandı. 

Mesut Yılmaz, 17, 18, 19, 20 ve 21. dönemde Rize milletvekili. 45. hükümette devlet bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46 ve 47. hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı, 48, 53 ve 55. hükümetlerde başbakanlık, 57. hükümette devlet bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

Yılmaz, 1991 ile 2002 tarihleri arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı. 

Evli ve biri 2017'de vefat eden 2 çocuk babası olan Yılmaz, 5 Mayıs'ta beyin ameliyatı geçirmişti.