Mesut Yılmaz'dan ithal ve kaçak çay açıklaması

TAKİP ET

Eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz, kaçak çayın, çay sektörünün kangreni olduğunu söyleyerek, Çayın sınır ticareti kapsamından çıkartılması gerektiğini belirtti.

Eski Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı ve Eski Başbakanlardan Rizeli Siyasetçi Ahmet Mesut Yılmaz, geçtiğimiz günlerde İran'dan gelen kuru çay yüklü TIR'ın Rize'nin İkizdere ilçesinde kaza yapmasının ardından gündeme gelen ithal ve kaçak çay konularıyla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal Medya hesabı üzerinden bir değerlendirmede bulunan Yılmaz, kaçak çayın sektörün kangreni olduğunu ve sınır ticareti kapsamından çay ithalatının çıkarılması gerektiğini belirterek, “İran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sektöründe haksız rekabete yol açmaktadır. Kaçak çay bu sektörde kangren hale geldiğini defalarca aktif politika yaptığım dönemde de dile getirmiştim. Sınır ticareti kötüye kullanılmaktadır. Bakanlığın bu konuda hassas davranması ve engellemesi gerekir.” dedi.

Kaçak çay konusunu 2007'de de dile getirdiğini belirten Yılmaz, “Kaçak çay, çay sektörünün kangrenidir. Kaçak çay ülkemize en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelmektedir. Fakat buradaki komşularımıza bakıldığında bu ülkelerde fazla çay yetişmemektedir. Başka ülkelerden bu ülkelere gelen çay, bu ülkeler vasıtasıyla sınır ticareti kötüye kullanılarak ülkemize sokulmaktadır. Çay, sınır ticareti kapsamından çıkartılmalıdır” dedi.

İlgili Haberler

İkizdere'de TIR kazası: 1 ölü, 1 yaralı

İran'dan Rize'ye getirilen kuru çay hangi firmaya ait?

RTB Başkanı Erdoğan'dan İran'dan gelen kuru çayla ilgili açıklama

Çay sektörünün Susurluk Kazası