Memur ve Emekli maaşları enflasyon ile eridi

TAKİP ET

Köseoğlu, TÜİK tarafından açıklanan Aralaık ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emekliye verilecek olan enflasyon farkının, maaşları reel olarak erttiği anlamına geldiğini ifade etti.

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Murat Köseoğlu, Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir” dedi.

TÜİK’in açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE'nin % 0,74 arttığını ve yıllık bazda enflasyonun yüzde %11,84 olduğunu hatırlatan Köseoğlu, açıklanan rakamla birlikte Memurlar ve emeklilere %1,45 oranında enflasyon farkı ödeneceğini belirterek, "Açıklanan bu rakamlara bakıldığında, enflasyonun yine memur maaşlarını erittiği net olarak görülmüştür. 2019 yılında memurlarımız toplamda 2020 yılının Ocak ayı ile beraber sıfır zam almış oldular. Rakamlara bakıldığında, memurlarımız açısında ne büyümenin, ne refah payının, ne de reel bir gelişmenin olmadığı görülmektedir." dedi.

Ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim olan kamu çalışanları ve emekliler için zam oranlarının revize edilmesine yönelik bir adım atılmasının zaruri hale geldiğini ifade eden Köseoğlu, "Gerçekler ortadayken, memuru ve emekliyi 'Enflasyona ezdirmedik' söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.