Mekana Özel Akustik Yalıtım Çözümleri

TAKİP ET

Mekanlarınkullanım amaçları ve içerisinde gerçekleştirilen işitsel faaliyetlerin öneminedeniyle ihtiyaç duyulan akustik sesizolasyonu çözümlerinde Aksa Akustik her daim beklentilerinize karşılıkvermeye devam etmektedir. Konutlarda ve ofislerde sağladığı hizmetle yakaladığıbaşarıyı daha hassas ses izolasyonu ihtiyacı hissedilen mekanlarda da yakalayanfirmamız, sahip olduğu ürün çeşitliliği ve sektör tecrübesi ile tüm Asya,Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde sayısız başarılı projeye imza atmayıbaşarmıştır. Akustik ihtiyacı her ne kadar spesifik olsa da tüm mekanlardayüksek kalitede ses izolasyonu çözümleri için firmamızla iletişime geçerek mekanınizolasyon ihtiyaçlarını en doğru şekilde temin edebilirsiniz.

Sinema Salonu Ses Yalıtımı

Sinemasalonları görsel ve işitsel eylemlerin gerçekleştiği toplu kullanımalanlarından bir tanesidir. Bu işitsel faaliyetlerin gerçekleştirilirkendışarından içeriye ses girişinin engellenmesinin yanı sıra içeriden dışarıyases aktarımının önlenmesi de oldukça önemlidir. Özellikle yan yana birden fazlasinema salonunun bulunduğu durumlarda seslerin karışmaması son derecehassasiyet isteyen çalışmaların gerçekleştirilmesini gerektirir. Sinemasalonlarında ayrıca akustik ihtiyaçlar da ön planda tutularak mekaniçerisindeki ses kalitesi düşürülmemelidir. Akustik özelliği olan mimari yapılar arasında yer alan sinemasalonlarında gerçekleştirilecek uygulamaların duvarları, tavanları ve zeminleride kapsaması gerekmektedir. Sinema salonlarında ayrıca eko ve yankı gibiproblemlerin önlenmesi ihtiyacı da gerekmekte olup tek bir malzeme kullanaraksinema salonlarının istenen performansı yakalayabilmesi için yeterliolmamaktadır. Alçıpan ile birlikte ses kesici süngerler uygulandıktan sonraalçıpan üzerine akustik kumaş kaplı paneller veya ahşap paneller kullanılarakhem ses geçişleri engellenebilir, hem de mekan akustiği yangına dayanımlı malzemelerkullanılarak gerçekleştirilmiş olur.

Konferans Salonu Ses Yalıtımı

Topluluklarahitaben görsele dayalı bilgi akışlarının gerçekleştirildiği konferans salonlarıakustik hesaplama yapılarak inşaedilmesi gereken mimari yapılar arasındadır. Konferans salonlarındagerçekleştirilecek yalıtımın dekoratif ve akustik özellikte olmasıgerekmektedir. Yankı, eko ve çınlamanın mekanda oluşmaması; sesin ulaşmadığıbölgenin bulunmaması konferans salonlarının yalıtımının esaslarıdır. Tefrişatıplanlanan konferans salonunda gerçekleştirilen keşif sonrasında akustiksağlanması için gereken tüm veriler elde edildikten sonra dekoratif renkleresahip akustik kumaş kaplı paneller ve dekoratif ses kesici süngerler ilezeminlerde akustik halılar kullanıldığında mekan istenen amaca hizmet etmekiçin hazır hale gelecektir. Mekanın dekorasyonunda konuklara etki bırakılmasıamaçlandığında derzli veya delikli ahşap paneller ile duvarlar ve tavanlarkaplanarak şık ve akustik bir konferans salonu oluşturulabilmektedir. Uygulamaöncesinde doğru malzemelerin seçilebilmesi için firmamızdan ücretsiz keşiftalep ederek işinizi şansa bırakmayın.

Karaoke Salonu Ses Yalıtımı

Gençlerineğlenceli vakitler geçirdiği karaoke salonlarına iç mekanda akustik uygulamaları gerçekleştirilerek ses ve akustikyönünden kusursuz mekanlar oluşturulurken mekan konseptine uygun olacak malzemeseçimleri ile mekan dekorasyonu için şık tercihler yapılabilir. Bilindiği üzeresözsüz müzik eşliğinde yapılan karaoke, ekranda yansıtılan şarkı sözlerinin karaoke yapan kişinin kendi sesindensöylenme esasına dayanan bir eğlence türüdür. Yüksek müzik sesi ve kalabalıkmekan bir araya geldiğinde karaoke salonları için gürültü yalıtımının yanı sıraakustik yalıtım zorunlu hale gelmektedir. Mekan için gürültünün dışarıyırahatsız etmemesi amacıyla ses kesici uygulamalara ihtiyaç duyulurken mekandaeğlenen kalabalıkların uğultusunun ses karmaşası oluşturmaması için mekanakustiğinin iyi ayarlanması gerekmektedir. Sinema salonlarında olduğu gibikaraoke salonlarında da ses kesici süngerler kullanılarak yapılanuygulamalardan sonra ses sönümleyici ve yansıtmayan akustik kumaş kaplıdekoratif izolasyon malzemeleri kullanılarak mekan dekorasyonu ile birliktemekan akustiğinin son rötuşları tamamlanmaktadır. Dekoratif özelliğin daha daön planda tutulması istendiğinde yüzer tavan ve baffle uygulamalarından destekalınarak son derece modern tasarıma sahip karaoke salonları oluşturulabilir.

Vocal Odası Ses Yalıtımı

Profesyonelolarak müzik yapılan ve yapılan müziğin kayıt altına alındığı vocal odalarındamekan akustiği büyük önem taşımaktadır. Yapılan müzik her ne kadar kaliteliolursa olsun mekan akustiği ve ses yalıtımı olmaması büyük problemlerdoğuracaktır. Kayıt işleminde dışarıdan gürültülerin kayda alınmaması gerektiğigibi içeride parazit sesler ve yankı oluşmamalı, içeride gerçekleşen gürültüçevreyi rahatsız etmemelidir. Mimarideakustik ihtiyacı hissedilen mekanlar arasında yer alan vocal odalarındauygulanacak ses yalıtımları için zeminler için akustik halılar kullanılmasıgerekirken, duvarlar ve tavanlar için kumaş kaplı akustik paneller tercihedilebilecektir. Topluma açık bir alan olmayan vocal odaları için dekoratifihtiyaçlar ihmal edilerek mekan akustiği için ekonomik çözümlerbulunabilecektir.

Diskotek ve Bar Ses Yalıtımı

Diskotekve barlar, yüksek ses açısından pek çok mekandan fazla gürültü yalıtımı ihtiyacı hissetmektedir. Müsaade edilebilir sesdüzeyinden çok daha fazla ses şiddeti içermesi nedeniyle mekan içindekigürültünün çevreyi rahatsız etmemesi için mekan ses izolasyonunun yapılarakgürültünün mekan içerisine hapsolması sağlanmalıdır. Müzik sesinin mekaniçerisinde eko ve yankı gibi ses kalitesini düşürücü oluşumların önlenmesi içinmekan akustik yalıtımının da gürültü yalıtımıyla birlikte uygulanmasıgerekmektedir. Ses kesici süngerler ve EPDM ağır ses bariyerleri uygulanarakses izolasyonu tamamlandığı gibi bu izolasyonu kapatan yapı elemanlarınınüstüne mekan akustiğini sağlamak için akustik kumaş kaplı paneller veya akustiksüngerler kullanılarak ses yansıması kaynaklı ses karmaşası önlenerek mekandatemiz müzik sesinin hakim olması sağlanır. En üst katmanda uygulanacak akustikyalıtım malzemeleri seçilirken dekoratif özelliği ön planda olan malzemelerdeseçimler yapılarak mekan dekoratif görünümünde istenen sonuçlarsağlanabilmektedir.

Konser Salonu Ses Yalıtımı

Hoşbir müzik dinletisinin salonun tüm noktalarından eşit şekilde duyulması, mekandışı gürültülerin ve ses karmaşalarının yaşanmaması için konser salonlarındases yalıtımına ihtiyaç duyulmaktadır. Mekan dışı gürültüye maruz kalmaması içinkonser salonları izole edilirken ses yalıtım süngerleri ve ses bariyerleriistenen amaca hizmet ederken konsersalonlarında akustik sağlanabilmesi için akustik süngerler, kumaş kaplıpaneller, akustik halılar ve yüzer tavan uygulamaları mekan içi ses kalitesininsağlanması için yeterli olmaktadır. Konser salonlarında kullanılacak yalıtımmalzemelerinin yanmaz özellikte seçilmesine dikkat edilmesi gerekirken kalabalıkyaya trafiğine maruz kalan bu mekanlarda kullanılan yalıtım malzemelerinindarbe dayanımları da büyük önem taşımaktadır. Yalıtım uygulamasından öncedetaylı keşif çalışması yapılarak yapılan çalışmaya bağlı olarak yalıtımmalzemeleri seçildiğinde konser salonlarının akustik ve ses yalıtımı uygulamasıbaşarıyı yakalayacaktır.

Atış Poligonu Ses Yalıtımı

Atışpoligonları yüksek şiddette gürültü içeren mekanlar arasında ilk sıralardayerini almaktadır. Silah atılı sonrasında çıkan gürültü ile birlikte yankılanmakaynaklı şiddetli ses oluşan bu mekanda yapılacak uygulamada kullanılacak ses kesici malzemeler yüksek performansiçermeli ve yanmaz özelliğe sahip olmalıdır. Mekan tavan ve duvarları içinyüzey şekillerine göre ses emme özelliği bulunan ses yalıtım süngerleri veakustik süngerler kullanılarak gürültü ve yankı problemi ortadan kalkmaktadır. Dekoratifkaygılar taşımayan poligonlarda ayrıca EPDM ağır ses bariyerleri kullanımıgerekebilmektedir. Uygun malzemeler kullanıldıktan sonra atış poligonlarındakigürültüden dolayı çevre mahaller etkilenmeyebileceği gibi mahal içi yankımahalde bulunanları ve dış mahaldekileri rahatsız etmeyecektir. Uygulamadan tamrandıman alınabilmesi için öncelikle ses bariyerli süngerler ve EPD ağırbariyerler uygulandıktan sonra üzerleri alçıpan ile kaplanır ve yankıyı önlemekiçin alçıpan üzerine yanmaz akustik süngerler uygulanır.